Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

  Az Oscar Gála résztvevői ebben az évben is végigvonultak vasárnap a híres vörös szőnyegen, amikor Hollywood legkiemelkedőbb egyéniségei megérkeznek a Los Angeles-i Dolby Színházba és a másik helyszínül szolgáló art déco stílusú Union Stationhoz. Ezt az eseményt többek között a korábbi Oscar-díjasoknak, és azoknak is szervezik, akik jelöltként reménykednek a győzelemben.

  Minden Los Angelesbe utazónak javasoljuk, hogy keresse fel a híres Hollywood Boulevard-t, amely minden évben az egyik leghíresebb filmes esemény az Oscar Gála helyszíne.

  A legelső Oscar-díjátadó ünnepséget csaknem 100 éve 1929. május 16-án rendezték meg körülbelül 270 meghívott, köztük a korszak prominens filmsztárjai, rendezői és befolyásos producerei jelenlétében. Az eseményre és az azt követő bankettre a Hollywood Boulevard egyik neves hoteljében került sor. Érdekesség, hogy a legelső  díjátadó a beszédekkel együtt is körülbelül mindössze 15 percig tartott, majd a résztvevők átvonultak a díszvacsorára.


Sipos Ágnes 


   A történelem legelső Oscar-díjazottja a német Emil Jannings színész volt, aki díj első  évében elnyerte a legjobb színészi alakítás díját két némafilmben eljátszott szerepéért ( "Utolsó parancs" -1928 valamint a "Minden hús útja"1927). Jannings díja egyáltalán nem okozott meglepetést, mert a nyerteseket már jóval korábban kihirdették. Az első nyertes film az első világháború idején játszódó  "Wings" című film volt William A. Wellmen rendezésében.


 

oscar Academy Awards Ceremonyx

 


     1929-ben  még senki sem sejtette, hogy az akkori  rövid ünnepség  később a világ legfontosabb filmdíjának átadójává fejlődik az idők során. Mostanra  gála egy globális médiaeseménnyé fejlődött,, amely normál esetben február végén vagy március elején zajlik és emberek milliói követik a tv-jükön illetve az interneteten.


Oscar1988 Academy Awards red carpet  


Lapozz tovább a folytatásért !

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.