Hirdetés

Hirdetés

Találd meg az igényeidnek megfelelő utasbiztosítást

EUB utasbiztosítás

Hirdetés

Az Oscar díjra úgy tekint a filmipar  minden rendezője, színésze vagy színésznője, zeneszerzője vagy bárki más, aki részt vesz a filmalkotásban, hogy ez az ami megkoronázza a teljes karrierjét.  A sokak által áhított arany színű trófea mindössze 34 centiméter  magas és vékony 24 karátos aranyréteg borítja. A bronzből készült szobor súlya 3,8 kilogramm.  A  kezében szablyát tartó kis szobor George Stanley szobrászművész készítette  art déco stílusban Cedric Gibbons tervei  alapján


Sugár Nagy


   Az "Oscar" nevet 1979 óta védi a védjegyes oltalom. Alkotóinak évente milliókat hoznak a Oscar-szobrocskák  reprodukciói és a hozzájuk kapcsolódó reklámbevételek. 

Az Oscar-díjakat  oda ítélő Mozgóképművészeti Akadémia Academy of Motion Picture Arts and Sciences (AMPAS) tagjai eredetileg 36-an voltak számuk jelenleg mintegy tízezer fő, akik közül több, mint hatezren jogosultak szavazásra.  Az 1927-ben alapított társaság eredetileg Hollywood legnagyobb stúdióinak vezetőiből állt.Az Akadémia ötletét eredetileg Louis B. Mayer, a Metro-Goldwyn-Mayer (MGM) hollywoodi filmgyártó cég befolyásos vezetője találta ki, ő volt aki többedmagával megszervezte a legelső díjátadást. A Filmes Akadémia legelső elnöke a népszerű némafilmes színész, Douglas Fairbanks volt. Az akadémia 1949-ben költözött át Beverly Hillsbe költöztette székhelyét,  könyvtára ma is ott található.

Az évek során sokat fejlődött az Akadémia, az évek során a társadalmi fejlődéssel párhuzamosan fontos szerepet kaptak anők és a színesbörűek is. Ma körülbelül 7000 tagja van, akik a filmipar különböző területein végzik munkájukat.

 Covid: A 2021-es járványügyi védekezés jegyében nem mindenki tudott megjelenni a 93. Oscar díjátadó rendezvényen.  London és Párizs is fogadott  néhány nemzetközi jelöltekett, akik csak  online módon tudnak részt venni a díjátadón. A résztvevőknek kötelező lesz a negatív koronavírus-teszt  és be kell tartaniuk a rendezők elővigyázatossági előírásait is. 2022 tavaszától viszont ismét a régi formában zajlik le ez a híres esemény.

TIPP: Ha Los Angelesben járunk, többféle filmes tematikájú program közül választhatunk. Ezek közül a legnépszerűbbek a következők:

Látogatás  a Universal Studios -ban illetve a Warner Bros stúdióbanl, Hollywood  klasszikus filmes túra a Los Angeles-i gazdag és híres filmsztárok lakóhelyeinek bemutatásával


Szerző:  Bajna Gábor, fotók:  Az utazási Élmények facebook csoport képei ill. flickrNE MARADJ LE SEMMIRŐL!   Ha Te is szereted az utazásokat és a csodálatos helyeket, vagy szívesen megosztanád másokkal is a legjobb Utazási Élményeidet és kedvenc úti fényképeidet, itt a jó lehetőség! Csatlakozz jó hangulatú   facebook csoportunkhoz így ezután nem fogsz lemaradni a legjobb élményekről, jó ötleteket meríthetsz, megismerheted öt földrész legjobb kalandjait !   https://www.facebook.com/groups/utazasi.elmenyek.

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.