Hitler a háború alatt körülbelül 800 napot töltött a Lengyelországban a Wolfsschanze nevű főhadiszállásán. Kissé bizarr és furcsa élmény felkeresni ezt  a történelmi helyszínt, de a történelem iránt érdekődőknek biztosan érdekes lesz látni  az erdőben található hatalmas bunkerek romjait és meghallgatni a hely történetét.

  A nyári turistaszezonban sokan kelnek útra a Balaton vagy a Velencei tó irányába az M7-es autópályán. Elsősorban nekik ajánljuk, hogy keressék fel Székesfehérvár közelében Magyarország legnagyobb római kori ásatását, mely mindössze 3-4 percre található az autópályától.

   Immár az 50. alkalommal készítette el speciális számításokon alapuló hosszútávú éves időjárás előrejelzését Dávid Mihály  a  nyugdíjas nyíregyházi mérnök. Megbízhatónak tartott naptárát az időjárást közvetlenül befolyásoló földi tényezők hatásai mellett a népi megfigyelések, valamint a Föld és a Nap egymásra hatásának figyelembe vételével készít el.  Érdemes megnézni, hogy  mikor utazzunk ebben az évben szabadságra!

   Szinte minden magyar ember kisebb tragédiaként élte meg  2012. február 3-át, amikor Limburger Lóránt a MALÉV utolsó vezérigazgatója bejelentette, hogy a magyarok kedvelt nemzeti légitársasága majd 66 év működés után  végleg abbahagyja a repülést.

Március 15-e alkalmával, azzal emlékezünk meg az 1848-as forradalom és szabadságharc hőseiről, hogy bemutatjuk a legfontosabb helyszíneket és a csaták, illetve a legjelentősebb mozzanatok helyét is. Sajnos mára sok  megsemmisült vagy új funkciót kapott belőlük.

Tíz éve, hogy elköltöztünk Magyarországról. Tíz év és négy nap. 2011 január negyedikén egy jókora bőrönddel és egy kisebbel indultam útnak.

  Mielőtt Athénba látogattam az általános iskolai történelemórák jutottak eszembe: oszlopok, márvány, istenek, mítoszok, görög kultúra. Így elsőre lehet nem hangzik túl vonzónak, engem mégis valamiért már akkor megfogott ez a város és egész Görögország.