Románia


2022 evi utazasok erdelyA Romániába látogató magyarokat elsősorban Erdély érdekli. A vadregényes tájakkal, mély tavakkal, szűk szorosokkal és medvékkel teli sűrű fenyvesekkel övezett székely falvak máig hűen őrzik lakóik identitását. Erdély olyan, egykor Magyarországhoz tartozó történelmi városokat foglal magában, mint amilyen Kolozsvár, Nagyvárad vagy éppen Brassó. Habár itt is akad elég látnivaló, de a vidék felfedezésével és túrák megtétele által ismerhetjük meg a leginkább Erdély valódi arcát. A legtöbb magyar a fenti városokon túl nem hagyja ki a Békás-szorost, a Gyilkos-tavat és a Kárpátok bérceit, de sokan keresik fel a Brassó mellett elterülő törcsvári kastélyt is, amely Drakula-várként vált ismertté – ez azonban csak marketingfogás, ugyanis nevezett gróf sosem lakott a kastély falai között.

 

Lengyelország


2022 evi utazasok krakko


Lengyelország már a közös történelmi vonatkozások miatt is évek óta kedvelt desztináció a magyarok körében, habár a magyarok körében – érthetően - inkább a déli részek a felkapottabb régiók. A helyiek nagyon kedvesek a magyarokkal; az egykori főváros és érseki székhely, Krakkó számtalan magyar vonatkozású műemlékkel is rendelkezik. A sícentrumként számon tartott Magas-Tátrában az enyhe klímájáról és nagyszerű sípályáiról híres Zakopane a legkedveltebb üdülőfalu. De sokan látogatják meg Wieliczka világörökséggé nyilvánított sóbányáit, a holokauszt szomorú mementójaként múzeummá alakított Auschwitzot, és a Magyarországon is népszerű II. János Pál pápa lakhelyét, Wadowicét.

 

Szlovénia


2022 evi utazasok bledi to


Szlovénia, bár korábban is látogatott volt a magyarok körében, az utóbbi években egyre nagyobb népszerűségre tesz szert, és ez a trend várhatóan a jövőben is folytatódik. Az alpesi ország olyan, akár Ausztria, azonban még nem találkozunk akkor turistaáradattal, mint ott. Fenséges hófödte hegységek, remek sípályák, kristálytiszta tavak, zöldellő erdőkkel körülvett romantikus, meghitt hangulatot árasztó várak, kápolnák, házak és városkák, de még egy csipetnyi tengerpart is – van itt minden, ami egy aktív nyaralás tökéletes eltöltéséhez szükséges. Szlovénia legtöbb látnivalót tartogató városai a főváros Ljubljana és Maribor, valamint a szintén a szlovén Adrián fekvő Koper és Piran, amelynek legelegánsabb része Portoroz, de az ország legismertebb helyszíne valószínűleg a csodás fekvésű Bledi-tó és a tőle nem messze kanyargó, roppant sziklákkal teli Vintgar-szurdok.


2022 evi utazasok cook szigetek


Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.