Hirdetés

Találd meg az igényeidnek megfelelő utasbiztosítást

EUB utasbiztosítás

Hirdetés

India egy nagyon szép és varázslatos ország, amely Dél-Ázsiában található. Földrajzilag a hetedik legnagyobb ország vagyunk és lélekszámban másodikak vagyunk Kína után. Hazám a világ legnagyobb demokráciája.  Egykor India volt a Selyem út egyik legfontosabb pontja volt Ázsiában.

    Az országunk  története kb 100 ezer évvel ezelőtt keződött, amikor az itt élő népcsoportok barlangokban éltek. Ennek legfontosabb bizonyítékát a Bhimbetka barlangokban találjuk, ahol barlangi falfestmények bizonyítják a régmúlt idők emlékeit . Kb 7500 évvel ezelőtt kezdődött Indiában az állattartás, 6700 évvel ezelőtt pedig  már fejlett városokban éltünk, amit ma Indus völgyi civilizációként ismernek. A történelem során több, mint  száz dinasztia uralkodott India területén.


xmanish miki3


A Védák 3500 éve születtek, ezek a hindu vallásról és életmódról szólnak.

Ayurvéda: Indiában született meg az ayurvédikus gyógyászat, amikor más gyógyító módszer még nem létezett 6500 évvel ezelőtt. Ez egy olyan gyógyítási módszer, amely elsősorban gyógynövényeket, természetes szereket alkalmaz és a mai napig is minden indiai házban megtalálható. 


budha szobor


Yoga : Egy gyógytorna, ami nem csak a fizikai testet, hanem a lelket is gyógyítja, Indiaban dolgozták ki 5000 évvel ezelőtt, most az egész világ használja.

Vallások : A hindu, szikh, dzsainizmus és buddhizumus és egyéb kis vallások Indiában születtek, ez az egyetlen egy ország, ahol a vallások között nincsen semmilyen konfliktus, mindegy ki milyen vallásban hisz, békében és harmóniában élünk egymás mellett.

Látnivalók: az országnak hosszú történelme, és nagyon sok látnivalója van. Erődök, melyek már több ezer éve léteznek, paloták, melyek régi idők tanúi, szentélyek, melyek tele vannak pozitív és jó minőségű gyógyító energiával. Indiában számos barlang található, melyek nagyon szépek és arról tanúskodnak, hogy egykor milyen fejlett civilizációk voltak itt. Az országban sok nemzeti park van, ahol megtalálhatók a híres bengáli tigrisek, sok madár rezervátum is van, ahol helyi és vándormadarakat is láthatunk. Összesen 7600 km hosszú tengerparttal rendelkezünk, melyek pihenésre, fürdésre tökéletesek.


taj mahal 3


Istenek: A hindu vallásban több millió isten és istennő van, de három kiemelkedik közülük fontosságával: Vishnu, Brahama és Shiva, de a legfontossabb és legnépszerűbb a világ számara, Krishna isten, akinek a világ minden országában van szentélye és hivői, akiket például Magyarországon a Krishna völgyben is.Városok: ahol több ezer éve folyamatoson élnek az emberek, közülük is kiemelkedik Varanshi, Mathura és Delhi, ahol a szent folyok, Gangesz és Yamuna, folynak, és különösen érdekes és szép ceremóniákat láthatunk. 


Delhi


  India olyan ország, ami gazdag látnivalókkal és UNESCO Világörökségi helyszínekkel várja az ide látogatókat.  Agra városában találjuk a világ hetedik csodáját, a szerelem emlékművét a Taj Mahalt, melyet egy Mogul szultán épített legkedvesebb felesége temetkezési helyéül.


voros erod india


Indiai konhya: Az elmúlt időszakban világszerte nagyon híres lett az indiai konyha, melyben nem csak indai ételek találhatók, hanem nemzetközi húsos és vegetáriánus ételek is.  A nyugat-indiai konyhának nagy hatása van a perzsa és török konyhára, mivel nagyon hosszú ideig üzleti kapcsolatban voltak, később perzsák költöztek Indiaba, így nagyon sok hasonló étel van az indiai és iráni konyhában.


manish miki 2


Szerző : Manish Tanwar   Fotók:  Bajna Gábor

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.