Ez az év bizony más, mint a többi. Így lesz ez a fontos ünnepek alatt is, amit sokkal szűkebb körben, esetenként rokonaink, barátaink nélkül kell eltöltenünk. A karácsonyi fesztiválok, felvonulások is elmaradnak Betlehemben és az éjféli mise sem  látogatható turisták vagy zarándokok által.

Ez az év bizony más, mint a többi. Így lesz ez a fontos ünnepek alatt is, amit sokkal szűkebb körben, esetenként rokonaink, barátaink nélkül kell eltöltenünk. A karácsonyi fesztiválok, felvonulások is elmaradnak Betlehemben és az éjféli mise sem látogatható turisták vagy zarándokok által.

De nincs ok elkeseredni, továbbra is lesz éjféli mise és addig is maradnak az emlékek a korábbi évekből.   Milyen a karácsony Betlehemben, Jézus szülőhelyén? 


Bethlehem 2


  A hagyomány úgy tartja, hogy Jézus Betlehemben látta meg a napvilágot azon a helyen, ahol most a lenyűgöző Születés Bazilikája áll. A legtöbb európai- vagy nyugati- keresztény kultúrkörből érkező zarándok számára nehézséget jelenthet a piros cseréptetős, alpesi istálló képének elengedése, másként szokás ugyanis elképzelni a kereszténység egyik legszentebb helyét. Amit itt fog találni, az az egyik legöregebb, ma is működő templom a Közel-Keleten, ami a születés barlangja fölé épült.


Bethlehem 5


  Betlehemben egész évben rengeteg a turista és zarándok, egy átlagos napon is könnyen előfordulhat, hogy több órát kell várakozni arra, hogy valaki  lejusson a grottóba. Ez különösen így van a karácsonyi szezonban.


Pásztorok mezeje


  Igen, szezonban, merthogy a karácsonyi ünneplés majdnem egy egész hónapot ölel fel itt. De nem csupán azért, mert a Palesztin Fennhatóság területén található Betlehemnek a turizmus az egyik legnagyobb bevételi forrása (egyébként ez is igaz, 2019-ben 3 és fél millió turista  fordult itt meg, és 15000 zarándok szállt meg karácsonykor a hotelekben).
Behlehem 3Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.