Hirdetés

Találd meg az igényeidnek megfelelő utasbiztosítást

EUB utasbiztosítás

Hirdetés

A zsebünkben lapuló miniszámítógépeknek köszönhetően ma már szinte mindent megtehetünk bárhol és bármikor, ha van internethozzáférésünk. Ez pedig igaz a sportfogadásokra is, hiszen a legtöbb valamire való bukméker lehetővé tette már a felhasználók számára, hogy akár a mobilbarát webes felületen, akár külön alkalmazáson keresztül megtehessék tétjeiket.

 A következőkben a sportfogadasonline.com szakértői csapata segítségével megnézzük, hogyan áll jelenleg a mobil sportfogadás, mit hozhat a jövő, és egy rövid kitekintés erejéig az előzményeket is figyelembe vesszük. Ha érdekel a sportfogadás világa, akkor érdemes elolvasnod bejegyzésünket!

Az eltolódás ideje – offline-ból online-ba, onnan pedig mobilra

 A statisztikák azt mutatják, hogy valamikor 2008-ban történt az a változás, amellyel elindult egy lassú eltolódás az offline szerencsejáték irányából az online lehetőségek kihasználása felé. Ezt mi sem mutatja jobban, mint az, hogy az offline működő bukmékerek és kaszinók bevételei csökkenni kezdtek. Ezzel együtt az úgymond földi szerencsejátékbarlangok továbbra is eszméletlen pénzeket kaszálnak, miközben online oldalaik és vetélytársaik szintén hatalmas bevételeket generálhatnak. A tendencia azonban elindult, és már egyébként idehaza is érezhető, hiszen a 2010-es évek monopolista szabályozásai és az elmúlt évtized össze-visszasága jól mutatja, hogy van egy olyan érdekkör, akiknek a kezére játszották a magyar szerencsejátékipart. Ez nem feltétlenül rossz dolog, nem is egyedi dolog, de azért nem tapsoltak állva a korábban ebből megélők.

  Összességében nézve az eltolódás másik jelét az mutatja, hogy az eszközhasználati adatok is változtak. 2022-ben a közép-európai trendeket vizsgálva arra jutottak, hogy a mobil szerencsejáték erőteljesen emelkedő pályán van, és rendkívül gyorsan veszi át desktop rendszerektől a helyet. 2019-ben már 46%-ban mobilon keresztül adtak le sportfogadásokat, ám ez 2022-re megváltozott, és az arány 53%-47% lett a mobilfogadás javára.

A mobil fogadás jelenje

  Ami a mai állapotokat illeti, biztonsággal elmondhatjuk, hogy a fejlődés nem állt meg. Ez alatt azonban nem csak a felhasználók számát és az elköltött összegeket értjük, hanem a technikai lehetőségeket is. Mióta az első online bukméker megnyitott, számos izgalmas újítás érkezett már:

  • Mobilbarát weboldalak és alkalmazások kifejlesztése
  • Digitális tárcák, majd pedig a kriptovaluták használatának bevezetése
  • Élő közvetítések és élő sportfogadás
  • Egyre jobb statisztikák és előrejelzések

  Ma ott tartunk, hogy a legújabb bukméker is mobilra optimalizálva jelenik meg a piacon, ezzel a potenciális közönséget gyakorlatilag megduplázva. A legnagyobb, ma már patinás nevek pedig natív applikációt is kiadnak, ezzel még inkább megkönnyítve a felhasználók dolgát. A jelen tehát igen fényes, és a jövő talán még fényesebbnek ígérkezik.

A mobil sportfogadás jövője

  Persze azt nem mondhatjuk, hogy látjuk, mit tartogat a jövő játékosok és a bukmékerek számára. Ami biztos, az az, hogy a növekedés nem áll meg, a technikai újítások pedig folyamatosak lesznek. A számokat megnézve azt is láthatjuk, hogy egyre inkább növekedni fog az online bukmékerek bevétele, és ezt részben a hagyományos irodáktól fogják elvinni, 2026-ra várhatóan 20 milliárd euró lesz a különbség a két terület között, ami 2022-ben még közel 32 milliárd volt.

A mobil sportfogadás előretörésének veszélyei

  Szinte természetes, hogy nincs olyan változás vagy fejlődés, amely ne járna valamilyen veszéllyel. Magyarországon így is nagyon magas a szerencsejátékfüggők és a veszélyeztetettek száma is, amin nem segít, hogy nemrégiben pont ettől a területtől vontak el állami forrásokat a költségvetésben. Azzal, hogy a sportfogadás szinte minden pillanatban a kezünk ügyében van, megnövekedhet annak a veszélye, hogy felelőtlen döntéseket hozunk. Hiszen teljesen más egy buszon ülve gyorsan elkölteni pár ezer forintot az első lehetőségre, amit találunk, és más alaposan megnézni a statisztákat és az eredményeket és úgy hozni egy átgondolt döntést. Emiatt a mobilfogadás, annak ellenére, hogy az egyik legjobb találmány, bizony, erősen veszélyes is lehet.

Záró gondolatok

  Láthatót tehát, hogy a tendenciák elég erősen váltakoznak, és a hagyományos bukmékerek bevételei folyamatosan csökkeni fognak, és az online fogadóirodák bevételei növekednek. Mivel van egy nagyon erős átfedés, attól nem kell tartani, hogy bármelyik hálózat csődbe menne.

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.