Németország legrégibb szabadtéri múzeuma és egyben az UNESCO Világörökségi helyszíne Pfahlbauten Unterhuldingen    Baden-Württemberg tartományban, mely Európa egyik legnagyobb szabadtéri múzeumának számít


A Pfahlbauten a Boden (német neve Bodensee) tóba/tóra épített, rekonstruált cölöpfalut jelenti.


Pfahlbauten Unterhuldingen 1

   Az egyik legnagyobb archeológiai múzeumnak számít Európában, valamint Németország legrégibb szabadtéri múzeuma és egyben az UNESCO Világörökségi Helyszíne is (mivel évezredekig megőriztek itt olyan organikus tárgyakat, mint pl. a kenyér, a kosár, a sapka). A tóban található valamikori épületmaradványok alapján építették meg 4 falu pontos mását. Így az eredeti ásatásoknak megfelelően 23 házat emeltek fel, amelyekben a kő-és bronzkori emberek mindennapjait mutatják be.
Pfahlbauten Unterhuldingen2

  A régi múzeum történelmi kiállítótermében több mint 1000 eredeti lelet látható az Alpok régióból. Emeleti részén létrehoztak egy tudományos kutatóintézetet, egy nagy könyvtárat, valamint az iskolásoknak szóló Archeolabot. 2013-ban pedig megnyílt az Archeorama – a régészek vízalatti munkáját prezentáló - multimédiás egység is, amit idegenvezetés keretében lehet megtekinteni.  A cölöpmúzeum 1922-ben nyitotta meg kapuit először a látogatók előtt, manapság évente kb. 300.000-en kíváncsiak rá.
Unterhuldingen Pfahlbauten3jpg

 Pfahlbauten Unterhuldingen4jpgTöbb, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.