Hirdetés

Találd meg az igényeidnek megfelelő utasbiztosítást

EUB utasbiztosítás

Hirdetés

 

4. Az Argo-Szaróni-szigetek

  Akár egy könnyű egynapos vagy hétvégi kiránduláshoz is ideális utazási célpontnak számítanak az Athénból egyszerűen elérhető az Argo-Saronic szigetek, melyek közül  Aegina, Hydra, Poros, Spetses, Salamis és Agistri is  ideális helyszínek egy fantasztikus nyaraláshoz.

Aegina az egyik Athénhoz legközelebbi sziget ahová 40-75 perces utazási idővel számos komp közlekedik a Pireuszi kikötőből naponta. A sziget fő nevezetessége az ősi Aphaia templom valamint több szép strandot és a hagyományos hal ételeket kínáló  tavernákat is lehet találni. Mivel Athénból nagyon egyszerű a megközelítésé, sokan csupán egynapos kirándulásokat tesznek erre a szigetre.


aegina sziget

 

  Hydra egy  nagyszerű hajós kirándulóhely Athén közelében, nyüzsgő kikötőjével, ahol művészeti galériák, Nemzeti Történeti Archívum és számos étterem, taverna, bár és kávézó található. Hydra egy „autómentes” sziget, ami  lassú tempót és óvilági varázst ad a szigetnek, az ott élők fő közlekedési eszköze a szamár, valamint a vízi taxik. Hydra azon helyek egyike, ami időtlenséget sugározva  elbűvöli a vendégeit. A kávézók éttermek és szuvenírboltok találhatók sorakoznak a kikötőben, amelyet kőházak és kúriák vesznek körül.


Hydra

 

Spetses az Athéntól legtávolabbi sziget az Argo-Saron szigetcsoportban, ez a sziget is egy  autómentes sziget, ahol kerékpárokat, sétautakat és még lovas kocsikat is használnak. A szigeten található a kapitányok történelmi kúriái, az Agios Nikolaos kolostor és egy múzeum, amelyet Laskarina Bouboulinának, a sziget 1821-es görög függetlenségi háborújának hősnőjének szenteltek.


Spetses sziget

 

Agistri az erdőiről és növényzetéről híres, a sziget 80%-a zöldell és kevesebb mint egy órányi kompúttal érhető el Athén kikötőjéből. Ez a sziget az Argo-Saronic csoport legkisebb szigete. Bejárhatjuk akár az egyetlen buszjárattal is, ami  folyamatosan körbe jár a sziget  területén. Megáll  a főbb strandoknál és a falvakban is.  Mivel olyan apró és könnyedén bejárható, nyugalmat, minőségi strandokat és természeti szépséget kínál a látogatóknak.

 A cikk nem ért véget. Lapozz tovább a Szporádokhoz!

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.