Hirdetés

Találd meg az igényeidnek megfelelő utasbiztosítást

EUB utasbiztosítás

Hirdetés

Primostenben üvegalagút, a Krka kanyonban pedig függőhíd épül az elkövetkező években. Cikkünkben megmutatjuk, milyen végeredményre számíthatunk!


Az Krka kanyon fölé jelenleg egy 462 m hosszú függőhíd építését tervezik. Ez lesz a világ harmadik és Európa második leghosszabb függőhídja. Bár ez még csak egy projekt keretein belül létezik, a függőhíd célja az lesz, hogy összekössön egy középkori várat és egy nemzeti parkot. Trosenj vára egyébként szintúgy népszerű turisztikai célpont.


krka fuggohid 02

forrás: np-krka.hrA nemzeti park igazgatója és a projekt egyik fő támogatója, Kresimif Sakic, beszámolt arról, hogy miért a függőhíd lesz a helyi infrastruktúra egyik legmeghatározóbb eleme. Az a híd mellett a fő érv az, hogy meggyorsítja a területek közti közlekedést. De egyesek szerint éppen emiatt áll gyenge lábon az elképzelés, mivel egy elég kevés ember járta területről van szó. Várhatóan egy két éven belül fog elkezdődni az építkezés.
 Utazási Tipp  
    Dalmácia legjobb utazásai

Bár azt előre nem lehet tudni hogy a híd megépítése fel fogja-e lendíteni a turizmust, de az tagadhatatlan hogy aki ide fog látogatni, annak felejthetetlen élményben lesz része. A 140 m magasan fekvő híd egy csodálatos terület fölött fog húzódni, tökéletes panorámával. Egy tibeti mintára épülő hídról beszélünk, aminek a szélessége 160 cm lesz.


primosten uvegalagut 01

forrás: hrturizam.hr


A terület másik érdekessége hogy egy közeli városban, Primostenben, a helyi városvezetés egy panoráma alagút építésébe fogott, ami a tengerszint alatt 18 m mélyen lesz. Ez az alagút azt a célt szolgálja, hogy az ember jobban megtudjon ismerkedni a tengeri élővilág különlegességeivel. A projekt a következő években összesen másfél millió €-t fog felemészteni, viszont ezzel párhuzamosan a város az egyik legnépszerűbb horvátországi üdülőhellyé válhat.

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.