A stájerországi Lachtal az osztrák tartomány második legnagyobb síterepe.

 

Közelségének, gyerek- és vendégszeretetének, és a magyar érdekeltségnek köszönhetően rengeteg magyar síző látogat el ide minden évben. Lachtal itthonról is könnyen megközelíthető, mindössze 440 km Budapesttől.

 

A terület igencsak hóbiztos, köszönhetően a 1600-2222 méteres magasságának, és a hóágyúknak a szezon egészen áprilisg kitart.


 Utazási Tipp  
    Lachtal szállások

A felvonók a meseszép helyi faluból, Schönberg-Lachtalból indulnak el.

 

25 km-nyi napsütéses lesiklópálya várja az ideérkezőket.

 

Ebből 7 km kék, 16 km piros és 2 km fekete pálya, melyeket 2 ülőszékes és 7 húzólift szolgál ki. A legújabb ülőszékes lift igen modern, különlegessége, hogy az ülései fűthetőek. A legmagasabb csúcsot, a 2222 méteres Hoher Zinkent pedig a húzós Zinkenlifttel érhetjük el. Innen fekete, ileltve piros pályákon van lehetőségünk lecsúszni egészen a völgybe.


lachtal kozepsio kepKözéphaladó, haladó sízőknek a rengeteg piros pálya kifejezetten kedvező. Kezdők számára is alkalmas a terep, hiszen a széles, lankás kék pályákon biztonságban sajátíthatják el a sízés, snowboardozás alapjait.

 

Lachtal igazi síparadicsom a legkisebbek számára is.

 

A helyiek által létrehozott Kinder-Lachtal a varázsszőnyegével, tanulóliftjével, mesefiguráival, játszóterével létrehozott kis birodalom segítségével a gyerekek biztonságban, játékosan élvezhetik a sízés örömeit. A pályán természetesen barátságos síoktatók segédkeznek.

 

Ráadásul 6 éves kor alatt ingyenes a síbérlet.

 

A freeride sízőket és snowboardosokat széles pályák, szűz havas mezők és ugratók várják a napsütötte Lachtal lejtőin. Az évek során létrehoztak egy páratlan kilátással rendelkező panoráma pályát is, mindenképp érdemes csúszni egyet ezen is, és gyönyörködni a hó fedte tájban. Érdekes program lehet még családok, társaságok számára az 1,5 km hosszú Hirzmann-Alm nevű szánkópálya, melynek különlegessége, hogy este az egészet kivilágítják. A helyszínen szánkóbérlésre is van természetesen lehetősége az érdeklődőknek. A síterpen 15 alpesi hütte teszi teljessé az élményt. Érdemes kihasználni a napsütést, kiülni a napozóteraszra, inni egy forró italt, frissítőt, vagy megkóstolni az autentikus osztrák konyhát, stájer ízeket, majd ezután felfrissülve, kipihenten folytatni a napunkat.

 

Aki pedig egy kis kikapcsolódásra vágyna egy hosszú, fárasztó nap után, annak bátran ajánlhatjuk a Judenburgtól nem messze lévő fohnsdorfi Aqualux Termálfürdőt.Lachtalban szállások színes választéka vár minket. Több lehetőségünk is van pályaszálláson megszállni. Találhatunk itt négy csillagos apartman falvakat wellness résszel, hoteleket, panziókat illetve apartman házakat is. Amennyiben nincs lehetőségünk pályaszállást foglalni, a faluban is van lehetőségünk valamivel olcsóbban, szép környezetben megszállni.

 

Lachtal tehát nem véletlen annyira közkedvelt a magyar sízők, snowboardosok, családok és baráti társaságok körében.

 

A napsütötte lejtők vonzereje egyértelműen közelségében és vendégszeretetében rejlik. Változatos pályái pedig segítenek abban, hogy tudásszinttől független mindenki megtalálja a számára élményt nyújtó elfoglaltságot. Családdal, baráti társasággal érdemes lehet Lachtalt választani a télre úti célnak.


 Utazási Tipp  
    Lachtal szállások


Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.