Egy diszkréten elegáns svájci nagyváros, amit érdemes felfedezni.

 

Zürichbe sokan csak azért utaznak el, mert az itteni repülőtéren szállnak át másik gépre, mások pedig Zürichben kezdik el Svájc felfedezését. Amennyiben a zürichi repülőtéren jár az ember érdemes az átszállások közötti időben megtekinteni a város nevezetességeit. A repülésen kívül a flix busz menetrendszerinti járatával, akár autóval vagy éjszakai vonattal is el lehet jutni Zürichbe. Írásunkban bemutatjuk Önöknek, melyek Zürich legszebb, leghíresebb és legérdekesebb helyei, melyeket mindenképpen érdemes meglátogatni.


 Utazási Tipp  
    Pénztárcabarát svájci utazások

Zürich a Limmat folyó és a Zürrichsee találkozásánál fekszik Svájc északi részén. Svájc leggazdagabb és legnagyobb városa Zürich, azonban lakossága mégis csak 391 ezer fő. A világ egyik legfontosabb tőzsde-és aranypiaci központja, emellett sokan a világ egyik legélhetőbb városának tartják. Az 56-os forradalom leverése után kb. 5000 magyar talált új otthonra Zürichben de napjainkban is sokan mennek ki dolgozni. A zürichiek aktív közösségét a Magyar Ház egyesület fogja össze.


Zürichi-tó


A Zürichsee egy gyönyörű gleccsertó a Glarner Alpok lábánál. Kristálytiszta vize nyáron 20 °C fölé emelkedik, így alkalmas fürdőzésre és úszásra. Számos sétahajó indul útra Zürichből pár órás, félnapos vagy egynapos kirándulásokra. A hajók megállnak a tó partjainál fekvő kisvárosok mentén. A főkikötő Zürichben, a Bürkliplatzon helyezkedik el.

 

zurichi to


Bahnhofstraße


A Bahnhofstraße egy világhírű és drága bevásárlóutca, melyet a vasútállomás felépítése után alakítottak ki. Az utca összeköti a főpályaudvart és a Zürichi-tavat. A híres világmárkákat és luxuscikkeket árusító butikok, divatüzletek, galériák másfél kilométer hosszan sorakoznak egymás után. Ezen a szakaszon sétálva egyáltalán nem kell meglepődni azon, ha felbukkan egy-egy híresség, aki éppen Svájcban tartózkodik. A nagy vásárlás közben akár meg is kóstolhatunk egy-egy svájci csokoládékülönlegességet.

 

 

zurich palyaudvar

forrás: wikipedia.org


Grossmünster


A Grossmünster egy 12-13. században épült román stílusú protestáns nagykatedrális. Hatalmas. mindenhonnan látszó ikertornyairól csodás panoráma nyílik a városra és a környező tájra. Figyelemre méltó a román bronzkapuja, Augusto Giacometti festett színes ablakai és a groteszk kőfaragványai a bejárat mellett.

 

Grossmunster zurich


 Utazási Tipp  
    Pénztárcabarát svájci utazások

Bürkliplatz


A Bürkliplatz nem csak egy kikötő, egyben művészeti központ és itt található a piactér is. A tér számos eseménynek ad helyet. A piactéren kéthetente tartanak zöldségpiacot és nyáron minden szombaton a helyiek bolhapiacot is rendeznek. Nevét Arnold Bürkliről kapta, őt bízták meg a parti szakaszon lévő parkok, terek, sétányok megtervezésével.

 

Burkliplatz zurich


Zürich gyerekekkel utazóknak


Mindazoknak adunk két tippet, aki gyerekkel utazik Zürichbe. A zürichi állatkertben megtalálható az egész föld élővilága. Nagyon ritka manapság, hogy az állatokat ilyen tiszta és rendezett környezetben tartják, mint itt.

 


Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.