Hirdetés

Találd meg az igényeidnek megfelelő utasbiztosítást

EUB utasbiztosítás

Hirdetés

Costa Rica az esőerdőiről, biológiai sokféleségéről, valamint a napfényes strandjairól, nemzeti parkjairól vulkanikus területeiről híres.

 

Írásunkban bemutatjuk, mire számíthatnak a magyar utazók, ha elutaznak ebbe a buja esőerdőkkel borított közép-amerikai országba. Habár Costa Rica nem a nagy ország, de itt él a szárazföldi élőlények öt százaléka. Costa Rica országrészeit négy hegyvonulat választja el egymástól,

 

tengerpartjai összesen 1.200 kilométer hosszúak.

 

Ezen kívül 200 vulkanikus alakzat és több száz rendkívül különleges Nemzeti Park vonzza a turistákat, amelyek általában könnyen megközelíthetők a fővárosból San Jose-ból is, ahová a legtöbb külföldi vendég érkezik repülővel.

 

A közelmúltig kevesen akarták jobban megismerni a Costa Rica fővárosát rossz levegőminősége, régi lerobbant sikátorai és épületei miatt és a közbiztonság sem volt tökéletesnek mondható. Az utóbbi időszakban ez a helyzet sokban változott, igyekeznek javítani a helyzeten. Komoly fejlesztések kezdődtek el, és az ország fővárosa San Jose kezdi visszanyerni egykori szépségét. A város két legfontosabb látnivalója az impozáns Szent József Székesegyház valamit a Teatro Nacional melynek felépítéséhez a párizsi operaház adta a mintát. (Egy jó tipp, ha meglátogatná az előadásokat: szerdánként sokszor félórás bemutatókat tartanak, melyek megtekintése mindössze egy dollárba kerül.)


costa rica szoveg kozott02
Costa Ricát az ország természeti szépségei miatt érdemes felkeresni. Elnevezése (Gazdag part) is utal rá, hogy a spanyol hódítók is jól tudták már, milyen rendkívül jók az ország adottságai. 70 éve nincs állandó hadserege, és többször is a világ legboldogabb országának választották.

 

Az ország lakossága vendégszerető és segítőkész.

 

Többnyire mindenhol értik és beszélik is az angolt, de nem árt megtanulnunk pár szót spanyolul mielőtt elindulnánk, a siker garantált lesz! A legtöbb utazó a San Jose-i érkezése után felkeresi a Nemzeti Parkokat ahol a vulkanikus tevékenységet és az őserdő elképesztően gazdag élővilágát csodálják meg. Utazásuk zárásaként pedig valamelyik tengerparti üdülőhelyen érdemes megpihenni.

 

 

Mikor érdemes utazni?


Costa Ricában két évszak van: a száraz évszak decembertől április végéig tart, az esős évszak májustól novemberig. Az esős évszakban nem esik folyton, általában rövidek a zivatarok, utána kisüt a nap. Ezek a hónapok is kellemesek utazáshoz és a szállásárak is jóval megfizethetőbbek mindenhol.

 

 

Pénzváltás, vásárlás:


A pénznem a Costa Ricában a Colon, de az amerikai dollárt is elfogadják a legtöbb helyen. Bankkártyával széles körben tudunk fizetni, de a kis vidéki helyeken sokszor csak készpénzzel tudunk boldogulni. A helyi termékek árai alacsonyak, de az importcikkeké és gyógyszereké magasabb is lehet mint Magyarországon.


 Utazási Tipp  
    Utazások Costa Ricába

Vízum, oltások, egészségügy:


Az országba való beutazáshoz nem kell külön vízum belépéskor illetéket kell fizetni, kötelező oltás sincsen. Mindenképpen javasolt egy megfelelő utasbiztosítás valamint napvédőszerek és házi patika a legfontosabb gyógyszerekkel.

 

 

Szálláshelyek, szervezett túrák, ökoturizmus:

 

Latin-amerikai viszonylatban bőséges a választék szállásokból. Megtalálhatók a luxus szállodák, az dzsungelben lévő lodzsok és a kisebb tengerparti szálláshelyek is. Az időhiányban szenvedő turistáknak előnyösebb előre szervezett csoportos utazásokon részt venni, mert így tudják a leghatékonyabb időkihasználással megnézni Costa Rica fontos látnivalóit. Egyedül utazva néha zavaró a helyiek számunkra lassúnak ható életvitele és a helyi információk nehézkes megszerzése . (pl. nincsenek házszámok, nem beszélnek nyelveket) Az ökoturizmus résztvevői nagyon sok lehetőség közül választhatnak a nemzeti parkokban és őserdőkben, de tanácsos előre mindent jól átbeszélni a szolgáltatókkal.


costa rica szoveg kozott01 


A vulkánok és a természet vad varázsa:

 

Az ország középső részén húzódó aktív vulkanikus zónában kialudt vulkánok gőzölgő krátereit, működő vulkánokat és természetes termálvizű medencéket lehet megcsodálni. Ezt a programot jól egészítheti ki egy esőerdei túra is valamelyik nemzeti parkban, ahol az élővilágot a szakadékok fölé épített függőhidakon, a fák lombkoronájára épült magas ösvényeken vagy drótkötélpályán lehet megfigyelni az országra jellemző több mit 2500 állat és növényfaj életét.

 

Sok különleges madár és majomfajt is lefényképezhetünk, de akár egy nagyobb kígyó vagy vízi élőlény is felbukkanhat a kameránk előtt.

 

Az emberre veszélyes állatfajoktól nem kell tartanunk, viszont a szúnyogok elleni védekezésre tanácsos előre felkészülni. A kalandvadászok a kenopi pályák, a Tarzan-hinták, a vízi vadvízi evezés, a canyoning, és a lovaglás által kínált tevékenységek mellett élvezni fogják, a forró vízű természetes forrásokban történő lazulást, ami kedvezően hat a fájó végtagokra is.


 Utazási Tipp  
    Utazások Costa Ricába

Costa Rica tengerpartjai:


A legszebb partszakaszok a Csendes-Óceán partján vannak. Gyönyörű strandok olyan körülmények között, amelyek a világ legszebb szörfparadicsomai sorába számítanak. A tengerparti bárokban ülve élvezhetjük a napnyugta és a szörfösök látványát. Találhatunk olyan elhagyottabb részeket ahol

 

Robinson-Crusoi érzéssel pihenhetünk az egyszerűen épített fából és pálmafalevélből készült házikókban,

 

de találhatunk olyan luxus üdülőhelyeket is ebben az országrészben, ahol a hollywoodi hírességek töltik szabadidejüket, és koktéljukat szürcsölgetve csodálhatják a kilátást. Costa Rica egy karibi tengerparttal is rendelkezik, amely másfajta hangulattal várja az utazókat; afro-karibi kulturális keverék a Tico ahogyan a helyiek nevezik. Egyszerűbb, hippisebb hangulat jellemzi ezt a területet. Puerto Viejo a közelmúltban vált a turisták kedvencévé lenyűgöző fehér-homokos strandjaival, trópusi növényzetével, és a közeli nemzeti parkokkal.


costa rica szoveg kozott03


 

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.