Kíváncsiak ezrei keresik fel Izland új turisztikai attrakcióját.  A Fagradalsfjall izlandi vulkán kitörése sok utazó életre szóló vágyát váltja valóra, hogy közelről láthassa a hatalmas jelenséget.

   A tudósok már hetekkel előtte jelezték az izlandi vulkáni aktivitásának  növekedését.  Végül kitört  Fagradalsfjall vulkán, ami  mindössze 40 kilométerre található Izland fővárosától Reykjaviktól. Rögtön az első napon 2000 ember kereste fel a helyszínt, ami  nem meglepő annak tükrében, hogy  tavaly amikor 6 hónapig tartott a lávaömlése, összesen kb. 435 000 bámészkodót vonzott a látványosság. Az idei kitörés helyszíne viszonylag nehezebben megközelíthető a turisták számára, de már így is sokan keresték fel rögtön az első napon, hogy láthassák ezt a különleges  attrakciót.


 izland bardabunga vulkán


  A legtöbb látogató tisztes távolságból nézi meg a lávafolyás látványát, ami gyönyörűen adja vissza az elemek  nyers erejét.  A 360 méter hosszú hasadékot nem tanácsos megközelíteni, mert akár 15 méter magasra is kilövellhet az izzó láva. . A vulkán a hetek óta tartó erős szeizmikus aktivitás miatt tört ki az izlandi főváros környéken, Július vége óta már több, mint 10 ezer földrengést észleltek, ezekből  kettő is a Richter-skála szerinti 5-ös erősségű volt. 

  Az hatóságok arra szólítottak fel minden turistát, hogy addig  ne menjenek a vulkán közelébe, amíg nem készül el a szakmai biztonsági értékelés a kialakult helyzetről. Azt is   tanácsolják különösen  a gyerekekkel érkezőknek, hogy ne látogassanak a közelbe sem, mivel a vulkán egy sor olyan gázt bocsát ki, amelyek veszélyesek az egészségre, és némelyik akár halálos is.


 


Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.