Lefkada sokak számára még ismeretlen görög sziget. A turizmusa  csak az elmúlt 10-20 évben kezdett kifejlődni. A magyat utazók még csak most kóstolgatjuk a sziget hangulatát.

   Lefkada sokak számára még ismeretlen görög sziget. A turizmus itt csak az elmúlt 10-–20 évben fejlődött ki, és mi még csak most kóstolgatjuk a szigetet. Főleg britek, svédek, hollandok, olaszok, románok, szerbek, illetve csehek járnak ide, de a szlovákok és a magyarok is kezdik lassan felfedezni e csodás helyet. Lefkadán minden megvan, amire az ember vágyhat nyaralása során: mesés strandok; kristálytiszta türkizkék víz; zöld, hegyes természet; mediterrán növényzet (ciprusok, píneák, araukáriák, leanderek, bougainvilleák); nyugalom vagy épp lüktető élet, tavernák sokasága és persze vendégszerető, kedves görögök.


lefkada1a


ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK
   Lefkada a Jón-szigetek negyedik legnagyobbika, Korfu és Kefalónia között terül el. Mindössze 38 km hosszú és 18 km széles, 3–4 óra alatt körbejárható. A sziget 80 százalékát hegyek alkotják, legmagasabb pontja az 1182 m magas Sztavrota. Domboldalait szőlőültetvények és olajfaligetek borítják. Enyhe túlzással azt állíthatjuk, hogy a sziget mindig zöld: erről a sok csapadék gondoskodik. Lefkada onnan kapta a nevét, hogy legdélebbi pontját fehér mészkősziklák alkotják – lefko ugyanis görögül fehéret jelent. Lefkada az egyetlen görög sziget, amelyet híd köt össze a szárazfölddel – méghozzá egy pontonhíd, amelyet minden órában felnyitnak és elfordítanak, utat engedve így a hajóforgalomnak. A sziget ezáltal kényelmesen megközelíthető akár autóval is, de utazhatunk repülővel is Preveza város repülőterére, amely 17 kilométernyire van a szárazföldön.  Lefkadán megfordultak a korintosziak és a rómaiak is. Később, a 15. században elfoglalták a törökök. A török uralom után velencei fennhatóság alá került, de volt itt a történelem során francia, brit és orosz katonai jelenlét is. 1815-ben alakult meg az Eptánisza, a Hét Jón-sziget Köztársasága, de végül 1864-ben Lefkadát is hozzákapcsolták Görögország többi részéhez.
lefkada5a
Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.