Hirdetés

Hirdetés

Az igazán jó cukrászdákban az a különleges, hogy évszaktól függetlenül ki tudják szolgálni az emberek igényeit, ősszel és télen süteményekkel és forró csokival, míg tavasszal és nyáron fagylalttal. Ismerjék meg Budapest 10 legjobbját!

 

 

  • Horváth Cukrászda: Mindennap ötven féle süteményből lehet választani, amik közül vannak hagyományos és saját recept alapján készült ínyencségek is. A házias hangulatú cukrászdában kávékülönlegességekkel is meg lehet ismerkedni, ráadásul minden szerdán és szombaton házi kenyeret is csinálnak. (Cím: 1042 – Petőfi Sándor u.)  • Jégbüfé: Ez a cukrászda 1952-ben nyitotta meg a kapuit, neve pedig onnan ered, hogy akkoriban elsősorban jégkrémeket és egyéb hideg termékeket árusított. A hely (és a magyar cukrászdák) életében 1958 volt a következő mérföldkő, amikor is 1945 óta először a magyar szakemberek is megmutathatták tudásukat az akkor Brüsszelben megrendezett világkiállításon. Érdekesség, hogy a Somlói galuska is itt lett „feltalálva”. Bár régebben elsősorban ifjúsági találkozóhely volt, ma már az összes korosztályt igyekszik kielégíteni széles választékával. (Cím: 1053 – Ferenciek tere)  • Rigó Jancsi: Kijelenthető, hogy itt készül az ország egyik legfinomabb rigójancsija (aki nem tudná, ez egy kockaalapú csokoládékrémmel töltött édesség), ami már a cukrászda nevéből is kitalálható. Az édességek kiválóak, egyetlen egy probléma talán csak a szocreált idéző berendezéssel van. (Cím: 1126 – Böszörményi út)
  • Cziniel Cukrászda: A Római Parton található, és ez az egyik legjobban felszerelt hely a listánkon: van parkoló, kerékpártároló, gyermekjátszótér és kerthelyiség fedett terasszal. Az étlapon rengeteg ízletes sütemény és különleges fagylaltkelyhek is szerepelnek. (Cím: 1033 – Nánási út /Római part/)
  • Európa Kávéház és Cukrászda: A kávéház a Vígszínház közvetlen közelében található, ahol kaphatóak a legnépszerűbb receptek alapján készült sütemények és a rendkívül széles skálán mozgó kávé- és teakülönlegességek listája. Azoknak, akik egy gyors kis uzsonnát szívesen visznek a munkába is tökéletes lehet a hely, ugyanis szendvicsek és saláták is a repertoár részét képezik. (Cím: 1055 – Szent István Krt)


 cukraszda budapest 01


  • Gerbeaud Cukrászda: Ez nemcsak Budapest, hanem az egész kontinens egyik legrégebbi cukrászdája, ugyanis 1858-ban alapították. Az alapító Kugler Henrik volt, őt pedig Gerbeaud Emil követte, aki az új évszázadra világhírűvé tette. A cukrászda belseje rendkívül elegáns, márványlapos asztalok, stukkó, aranyozott csillárok teszik ízlésessé a helyet. Az itt árult édességek nem csak rendkívül finomak, hanem még a külsejük is rendkívül igényes.
  • August Cukrászda: Három ilyen nevű cukrászda is van Budapesten, az egyik a Fény utcai piac mellett, a másik az Astoria közelében, a harmadik pedig egy műemlékház udvarán. Mindháromban rendkívül érdekes és finom édességek várják a betévedőket.
  • Művész Kávéház: Az épületet még Ray Rezső Lajos tervezte, és 1884-ben épült meg, neoreneszánsz stílusban. Először a Szenes-palota volt, majd később a Kis-Gerbauddá vált, majd pedig a Művész-cukrászda. A hely berendezése neobarokk, és védett iparművészetileg. (Cím: 1061 – Andrássy út)


  • Daubner Cukrászda: Ez Budapest talán legnépszerűbb cukrászdája, ami folyamatosan meg tud újulni, ennek köszönhetően pedig minden nap emberek tömegei térnek be barátságos falak közé. A hely a népszerűségét köszönheti részben a kedvező árainak és remek ízeinek, viszont ezeknek köszönhetően napközben szinte lehetetlen betérni ide úgy, hogy ne legyen túlzsúfoltság. (Cím: 1025 – Szépvölgyi út)
  • Szamos cukrászda: A Szamos a belvárosban található, télen nem túl nagy, de a jó idő beköszöntével egy terasz is hozzácsapódik. Házi fagylalt, rengeteg kávé és sütemény, illetve dísztorták várják a betévedőket.

 

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.