A Wielkopolskie vajdaság székhelyeként Poznan az egyik legrégebbi lengyel város, ennek megfelelően itt rengeteg kulturális és történelmi műemlék várja a látogatókat. A múzeumok az Óvárosi Piactér körül koncentrálódnak, így ha csak egy hétvége áll rendelkezésre a város felfedezésére, a túránkat érdemes erről a helyről indítanunk.

Ha lovagvárat keresünk, akkor a malborki Marienburg várát keressük fel, csodás élményben lesz részünk.

Évtizedek óta a világ egyik legnagyobb tragédiájára emlékeztet Auschwitz városa, amit azóta túrák keretein belül tudunk megnézni, hogy leróhassuk kegyeletünket az ott történt szörnyűségek előtt.

Tippek és látnivalók a Mazuri tóvidék felkereséséhez: hajózás, fürdőzés, kerékpár, középkori várak és városok.

UNESCO védelem alatt álló barokk óváros, Királyi kastélyok, mesés parkok és mennyei gasztronómia vár ránk Varsóban 

A Lengyel Tátrába utazókat újabb téli látványosságok várják Zakopánéban. 

Egy varázslatos építészeti/természeti remekmű található Lengyelországban, aminek a különlegessége abban rejlik, hogy teljes egészében sósziklából vájták ki. Ez Wieliczka legérdekesebb látnivalója.

Lengyelország különösen kedvelt úti cél a magyarok körében, főként gyönyörű reneszánsz városai, a történelem során összefonódó közös lengyel-magyar emlékei, de a lengyel-Tátra sípályái lévén is.

Krakkóban hol és mit együnk, ha már a város híres nevezeteségeit megnéztük?

Az ősz beköszöntével a tengerparti nyaralásokról a pár napos városlátogatásokra és kirándulásokra terelődik az utazóközönség figyelme.