Hirdetés

Hirdetés

Találd meg az igényeidnek megfelelő utasbiztosítást

EUB utasbiztosítás

Hirdetés

Nílus nyugati partján található Luxor Egyiptom leggazdagabb régészeti lelőhelye. 1500 éven át volt Egyiptom fővárosa, napjainkban ismét nagyon sokan látogatják ókori nevezetességei kedvéért


Akár többször is érdemes a Nílus keleti partja mentén épült 500 ezer lakosú Luxorba utaznia az ókori Egyiptom szerelmeseinek, mert annyi ott a látnivaló. Az Egyiptom déli részén található Luxort egykor Thébának hívták és az ókorban i.e. 1550-1069-ig az Újbirodalom idején Egyiptom fővárosa volt. Luxor elnevezése az erődöt jelentő al-ukszur arab szótól származik. A város neve a luxori templomból átépített római erődre utalt a régi időkben. Napjainkban is nagyon sokan látogatják meg busszal, repülővel vagy egy nílusi hajóút keretében Luxort a területén található történelmi jelentőségű régészeti helyek miatt. Lakosai igen vendégszeretőek, többségük kopt keresztény vallású.


 Utazási Tipp  
    Egyiptomi akciós utazások BOMBA árakon

/>LUXOR LEGFŐBB LÁTNIVALÓI;


Karnaki templom ( Nílus keleti part)
A gízai piramisok után Egyiptom második legnépszerűbb látnivalója a több száz hektáron elterülő ásatási terület, amit Ipet szutnak azaz kiválasztott helynek hívtak. Az i.e. 20. század óta több, mint 30 fáraó építkezett a területen, melyen a három fő templomkörzetet szfinxszekkel övezett felvonulási út köti össze.  


Karnak WM1


 


• Luxori templom ( Nílus keleti part)
A megszakítás nélkül több, mint 3000 éve vallási szent helyként szolgáló épületet eredetileg egy vallási ünnep a Opet fő helyszíne volt. A későbbi időkben a rómaiak, a bizánciak és az arabok is átépítették a Nílus keleti partján épült Luxori templomot.  
luxor

• Királyok völgye
Több, mint 500 éven át volt a völgy Egyiptom fáraóinak és nemességének fő temetkezési helye, mely az UNESCO világörökség része. Ma is jelentős régészeti lelőhelynek számít. Ismertségét főként Tutanhamon sírjának és a „fáraók átka” legendának is köszönheti.  
Királyok völgye1

• Királynék völgye
A völgyben található több, mint 100 sírhely a fáraók feleségeinek és elhunyt gyermekeinek sírhelye található. Nagy részük azonosítatlan vagy elpusztult, de jó néhányat sikerült jól megőrizni. Legismertebb közülük II: Ramszesz feleségének Nofetarinak a síremléke.  
A Királynék Völgye1

• Luxori Múzeum
A Nílus parti Corniche en-Nil úton kb a Karnaki és a Luxori templom között félúton lévő múzeum nagyon gazdag ókori gyűjteménnyel várja a látogatókat, melyek a különböző luxori ásatásokon kerültek a felszínre.     
Luxor múzeum1

 Utazási Tipp  
    Egyiptomi akciós utazások BOMBA árakon


TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.