Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hungexpo Utazás+ Turisztikai kiállítás

Nílus nyugati partján található Luxor Egyiptom leggazdagabb régészeti lelőhelye. 1500 éven át volt Egyiptom fővárosa, napjainkban ismét nagyon sokan látogatják ókori nevezetességei kedvéért


Akár többször is érdemes a Nílus keleti partja mentén épült 500 ezer lakosú Luxorba utaznia az ókori Egyiptom szerelmeseinek, mert annyi ott a látnivaló. Az Egyiptom déli részén található Luxort egykor Thébának hívták és az ókorban i.e. 1550-1069-ig az Újbirodalom idején Egyiptom fővárosa volt. Luxor elnevezése az erődöt jelentő al-ukszur arab szótól származik. A város neve a luxori templomból átépített római erődre utalt a régi időkben. Napjainkban is nagyon sokan látogatják meg busszal, repülővel vagy egy nílusi hajóút keretében Luxort a területén található történelmi jelentőségű régészeti helyek miatt. Lakosai igen vendégszeretőek, többségük kopt keresztény vallású.


 Utazási Tipp  
    Egyiptomi akciós utazások BOMBA árakon

/>LUXOR LEGFŐBB LÁTNIVALÓI;


Karnaki templom ( Nílus keleti part)
A gízai piramisok után Egyiptom második legnépszerűbb látnivalója a több száz hektáron elterülő ásatási terület, amit Ipet szutnak azaz kiválasztott helynek hívtak. Az i.e. 20. század óta több, mint 30 fáraó építkezett a területen, melyen a három fő templomkörzetet szfinxszekkel övezett felvonulási út köti össze.  


Karnak WM1


 


• Luxori templom ( Nílus keleti part)
A megszakítás nélkül több, mint 3000 éve vallási szent helyként szolgáló épületet eredetileg egy vallási ünnep a Opet fő helyszíne volt. A későbbi időkben a rómaiak, a bizánciak és az arabok is átépítették a Nílus keleti partján épült Luxori templomot.  
luxor

• Királyok völgye
Több, mint 500 éven át volt a völgy Egyiptom fáraóinak és nemességének fő temetkezési helye, mely az UNESCO világörökség része. Ma is jelentős régészeti lelőhelynek számít. Ismertségét főként Tutanhamon sírjának és a „fáraók átka” legendának is köszönheti.  
Királyok völgye1

• Királynék völgye
A völgyben található több, mint 100 sírhely a fáraók feleségeinek és elhunyt gyermekeinek sírhelye található. Nagy részük azonosítatlan vagy elpusztult, de jó néhányat sikerült jól megőrizni. Legismertebb közülük II: Ramszesz feleségének Nofetarinak a síremléke.  
A Királynék Völgye1

• Luxori Múzeum
A Nílus parti Corniche en-Nil úton kb a Karnaki és a Luxori templom között félúton lévő múzeum nagyon gazdag ókori gyűjteménnyel várja a látogatókat, melyek a különböző luxori ásatásokon kerültek a felszínre.     
Luxor múzeum1

 Utazási Tipp  
    Egyiptomi akciós utazások BOMBA árakon


TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.