Hirdetés

Találd meg az igényeidnek megfelelő utasbiztosítást

EUB utasbiztosítás

Hirdetés

Ha eleged van a világ nyüzsgéséből, utazz el Madagaszkárra!

 

Legtöbbünknek elsőre a humoros rajzfilm mellett Benyowsky Móric magyar-lengyel utazó kalandos élete, és madagaszkári halála ugrik be, ha Madagaszkárra gondolunk. Elsőre nem is gondolná az ember, hogy Madakaszkár egy Franciaország méretű hatalmas szigetország az Indiai-óceánban, ahová valóban elmenekülhetünk a modern világ negatív hatásai elől. Az utóbbi években egyre többen utaznak el erre a távoli és különleges helyre, amit korábban a kalandorok mellett elsősorban természettudósok és fotósok látogattak. Magyarországról csak átszállással közelíthető meg, nincs közvetlen légi összeköttetés. ( pl. Isztambul és Mauritius érintésével az út kb. 12 órát vesz igénybe. )


madagaszkar 01Madagaszkár nagyon különleges jellegét a méretei mellett az ott élő endemikus (csak ott élő) állat és növényfajok nagy számának köszönheti (90 % csak ott él). A sziget már akkor elvált Afrikától, mielőtt a nagy ragadozók kifejődtek volna, így például kb. 50 lemúr féle fejlődhetett ki. A ritka fajok védelmére csodálatos nemzeti parkokat hoztak létre.
 Utazási Tipp  
    Szervezett utazások Madagaszkárra

Az emberiség viszonylag későn fedezte fel magának Madagaszkárt, kb. 2500 évesek az első fellelt emberi maradványok. A lakosság nagy része Afrikából és délkelet-Ázsiából érkezett a szigetre, ők 18 törzsben élve folytatták egyszerű falusi életüket a francia kolónializációig. A 25 milliós ország hivatalos nyelve a malasi mellett a francia.

 

Madagaszkár területén különböző éghajlati zónákat találunk: A trópusi erdők mellett fás-ligetes szavannák és sivatagos területek is fellelhetők. Jelentős szerepet tölt be a mezőgazdaság. sokfelé látni szépen megművelt rizsföldeket és vanília ültetvényeket is. Jelentős az állattenyésztésük, a tengerpartok mentén pedig mindenféle fából készült halászhajókat látni. Az iparuk és az úthálózat nagyon elmaradott. Sok mindent céhes módszerekkel készítenek el és szilárd burkolatú útból is kevés van. A mobil hálózat úgy-ahogy működik, a szálláshelyeken általában van internet.

 

TIPP: Érdemes indulás előtt elsajátítani a legfontosabb francia kifejezéseket is, hogy a helyiekkel könnyebben kommunikálhassunk!


madagaszkar 02


Tudnivalók Madagaszkárra utazóknak:

 

 • Madagaszkár fővárosa: Antananarivo kevés a látnivaló, érkezés után és hazautazás előtt érdemes ott megszállni, de a vásárláson és pihenésen kívül nem érdemes időt szánni rá.
 • Időeltolódás: GMT + 3
 • Nyelvtudás: A franciával szinte mindenütt jól el lehet boldogulni, de angolul kevesen értenek. Főképpen a szálláshelyeken beszélik.
 • Fizetőeszköz: madagaszkári arárium (Ar) ATM-eket a legtöbb városban lehet találni. A VISA kártyákat sok helyen elfogadják, de vigyünk magunkkal kisebb címletekben eurót vagy USA dollárt. Érdemes a pénzt csak fokozatosan átváltani.
 • Vízum: az uniós polgároknak vízumra van szüksége a madagaszkári útjához melyet Madagaszkár budapesti képviseletén lehet kb. 2 nap alatt beszerezni. Levelezési cím: 1026 Budapest, Sövény utca 3. Iroda cím (vízum ügyintézés): 1026 Budapest, Sövény utca 3. Hivatali órák: hétfő-csütörtök: 11.00-15.00, péntek: zárva Telefon: 06-20/432 6561 Tiszteletbeli konzul: Lalarison Richard RANDRIANASOLO E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.; Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
 • Oltások, egészségügy: nincs kötelező védőoltás, de vigyünk magunkkal szúnyog riasztót és zárt öltözéket, mert a malária ellen védekezni kell. Madagaszkár nem veszélyes hely, de senki ne induljon útnak megfelelő érvényességű biztosítás nélkül!
 • Közbiztonság: Mint a legtöbb afrikai utazás esetében, Madagaszkárra is érdemes szervezett formában utazni. A helyi irodák nagy tapasztalattal rendelkeznek a helyi szolgáltatásokról és aktuális helyzetről. A közlekedési rendszer fejletlennek mondható.
 • Utazási időszak: Madagaszkár a déli féltekén található, éghajlata változatos. Klímája áprilistól szeptemberig száraz és meleg, karácsonytól tavaszig nedvesebb az időjárás. Sokak szerint az október-november időszak a legideálisabb egy uazásra.

 Utazási Tipp  
    Szervezett utazások Madagaszkárra

madagaszkar 03


Látnivalók Madagaszkáron:

 

 • Tsingy de Bemaraha Nemzeti Park: Madagaszkár nyugati oldalán egy karsztos fennsíkon található nemzeti park egyedülállóan szép UNESCO védelem alatt álló természetvédelmi terület nagyszámú endemikus növény- és állatfajjal.
 • Isalo Nemzeti Park: A nemzeti park különlegessége a Namanza kanyontúra. Számtalan szép állatfajjal és szép formájú sziklákkal lehet megismerkedni, miközben az ösvényen egyre feljebb és feljebb haladva elvisz az út a kék- és a fekete medencéig. Különlegesen szép látványt nyújt a naplemente az Isalo ablakának nevezett sziklás területen.
 • Ifaty: A malgasi tengerpart egyik legszebb szakaszán lévő Ifatyból vitorlás kirándulásokat és tüske erdős túrákat szerveznek egy helyi botanikus vezetésével.
 • Go Beach: Egy viszonylag új tengerparti üdülőhely Madagaszkár partjainál Dauphin és Fort Tulear között. Érdemes fürdés előtt kikérni a helyiek tanácsait.
 • Búvárkodás: Északon Nosy Be és Sainte Marie szigetek között kiváló zátonyok találhatók, délen pedig Tulear és Fort Dauphin, ahol az üzemeltetők felszerelést adnak és megfelelő szakértelemmel is rendelkeznek. Körültekintően kell eljárni a merülésnél, mert a legközelebbi dekompressziós kamra Mauritiuson vagy Dél-Afrikában működik.

 

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.