Hirdetés

Találd meg az igényeidnek megfelelő utasbiztosítást

EUB utasbiztosítás

Hirdetés

A téllel párhuzamosan ismét elkezdődött az érdeklődés a téli sportok iránt, amik közül a korcsolya az egyik legnépszerűbb. Garantált kikapcsolódás a jégen, tartson velünk! 

 

A jégpályák életében a szezon kezdetét általában a november jelenti. Ennek eddig keresztbetett az enyhe idő, de most már pont ideálisak a körülmények a pályák megnyitásához. A korcsolyában talán pont az a legjobb, hogy csak egy pár lábbelire és jégre van szükség. Utóbbit mindenhol lehet kölcsönözni, de az se rossz ötlet, ha valaki hosszú távú befektetésként beszerez egyet több évre, míg a (mű)jeget mindig az évszak hozzá magában díszes puttonyában. Míg az ország leghíresebb jégpályája egyértelműen fővárosunk, Budapest szívében, a Városligetben található, addig a vidéki városok szépen lassan kezdenek felzárkózni Budapesthez.


jegpalyak magyarorszagon


Eger


A Felsőváros Sporttelepben elhelyezkedő, bámulatos méretű, mintegy 1200 négyzetméteres jégpályája minden év decemberében nyitja meg kapuit, majd márciusban zárja azokat. Öltöző, büfé…stb…mind a sportolók rendelkezésére áll. Egri lakcímkártyával reggel nyolc és délután kettő óra között bérmentesen lehet igénybe venni a pályát.

 

 

Miskolc

 

A város szabadidőközpontjában létesített pálya mind a mai napig hatalmas népszerűségnek örvend a fiatalok és idősek körében egyaránt, így nem meglepő, hogy a 2014-ben átadott pálya azóta is helyet ad az évenként megrendezett közönségkorcsolyázásoknak. A „hivatalos” adatok alapján 600 férőhelyes.Debrecen


A Nagyerdei Stadion szomszédságában lévő pálya a modernsége miatt vívta ki korcsolya szerelmeseinek elismerését, nem ok nélkül, itt található Magyarország egyik legmodernebb ilyen jellegű létesítménye. 1600 négyzetméter a korcsolyázható felület nagysága, a 600 fő számára alkalmas lelátó alatt.

 

Ez a jégpálya az év 10 hónapjában látogatható.

 

Szeged


A listánk eddigi legnagyobb lelátójával rendelkező (1000 fő befogadására képes) Szegedi Műjégpálya a város egyik leghíresebb turisztikai központja, a városba betévedők és a helyiek körében is hihetetlenül népszerű. A legtöbbeknek a péntek esti programja lehet vonzó, mivel akkor hangulatos és látványos jégdiszkó keretein belül kapcsolódhatunk ki.


korcsolyazas 02


Győr


Az egyik legnagyobb múlttal rendelkező korcsolyapálya Győrön található, 1984-es alapítású győri műjégpálya. 2010-ben a létesítmény jelentős részét átalakították, sokkal szalonképesebbé téve azt. Hétköznaponként az iskolai csoportok tudhatják magukénak a pályát, míg délután egyéni edzések/oktatások folynak. A hétvége pedig természetesen a turistáké.

 

 

Pécs


A Pécsi Műjégpálya azért lehet vonzó választás a környéken járóknak, mivel elég kevés helyen lehet a szabad ég alatt hasítani a jeget, de nem Pécsben! Azok, akiknek eddig még nem volt alkalmuk szabadtéren korcsolyázni, azoknak tökéletes választás lehet ez a jégpálya (ami nyáron egyébként teniszpályaként szolgál) Szombaton és vasárnap pedig a jégdiszkót is kipróbálhatjuk, ami maradandó élményt fok nekünk okozni, és alapjaiban fogja megváltoztatni azt, amit erről a különleges téli sportról gondolunk.

 

 

Baja


A környék egyik legjobb hírnek örvendő szabadidős tevékenysége a korcsolyázás, amit minden év októberében el lehet kezdeni a Petőfi-szigeten, a BajaJég jóvoltából, ami egy kifejezetten jól felszerelt műjégpálya. 750 négyzetméteren lehet űzni mindannyiunk kedvenc téli sportját, elsősorban délutánonként, mivel délelőtt a helyi iskolák tanulóit fogadja nagy szeretettel a város legnépszerűbb műjégpályája. Ez a létesítmény abból a szempontból is kiemelkedő, hogy nem csak a haladóknak nyújt lehetőséget a kikapcsolódáshoz, hanem a kezdőknek is, mivel szakképzett oktatás folyik itt, aminek köszönhetően gyermekeink elsajátíthatják mindannyiunk kedvenc téli sportját. A pálya területén található egy hangulatos kis jégbár, ahol a téli sportok alapvető kellékeit vehetjük magunkhoz: a teát és a forralt bort. Mindezek mellett ingyen wifi is van.


jegpalyak magyarorszagon 03


Paks


Ez a hatalmas, nyitott fedelű jégpálya mintegy 2000(!) négyzetméteren fekszik, az Atomerőmű Sportegyesület Sporttelep közvetlen közelében. Található itt büfé is, ismét csak az elengedhetetlen téli „kellékekkel”. Hétköznaponként délután kettő és este tíz között tartja nyitva kapuit, ekkor lehet látogatni, az oda látogatók örömére. Hétvégén pedig nő az az időintervallum, ami idő alatt látogatni lehet a pályát, hamarabb lehet megkezdeni a jég hasítását. (Viszont fontos kiemelni, hogy muszáj saját korcsolyát hozni, mert bérlésre nincs lehetőség)

 

 

Tatabánya


A Tatabányai Műjégpálya keddtől vasárnapig várja a látogatókat a jól megszokott időpontokban. Korcsolya oktatást is igénybe lehet venni, de ezt szigorúan csak 10 fő fölött vállalják el az üzemeltetők. Pénteken és szombaton viszont jégdiszkó várja a korcsolyázókat. Korcsolyakölcsönzésre itt is van lehetőség, illetve, ha a korcsolyán pengéjét már életlennek érezzük, akkor élezésre is.   Zalaegerszeg A város legnagyobb jégpályája a Jégcsarnok, ami az egész Dunántúlon hatalmasnak örvend, a négy szabványpályával rendelkező létesítmények egyike. A korcsolyázható jégfelület összesen 1800 négyzetméter, és nagyjából 1000 ember tartózkodhat az épületben egy időben. Itt már van lehetőség, hogy korcsolyát béreljünk, így nem szükséges, hogy sajáttal rendelkezzünk.

 

 

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.