Hirdetés

Találd meg az igényeidnek megfelelő utasbiztosítást

EUB utasbiztosítás

Hirdetés

Mainau talán a Bodensee legszebb szigete (helyesbítek, másképp szép, mint a tó másik végében levő Lindau am Bodensee szigetének látványosságai. Itt kevés az épület, viszont annál több a természet, ezért nagyon népszerű a turisták körében, akik általában hajóval érkeznek a Boden tó minden irányából (Németországból, Ausztriából, Svájcból és természetesen a világ többi részéről is).

Mainau virágsziget1

Mainau történelmi emlékeiről azt tudnám mondani, hogy a sziget flóráját nem más, mint egy magyar herceg alapozta meg, név szerint Eszterházy Miklós a XIX. században. A neten meg lehet találni részletesebben is leírva. Én csak annyit tennék még hozzá, hogy az Insel jelenleg egy grófi család alapítványának a tulajdonában van, melynek tagjai maguk is részt vesznek a növények ültetésében és az arborétum fejlesztésében. Olyan remek alkotásokat tudhatnak a magukénak, mint pl. egy óriásvirág, egy fantasztikusan színes páva alkotás (főképem) vagy a kiskacsák, sok-sok virágból kirakva.


Mainau virágsziget2

Mondhatni egész évben gyönyörködhetünk Mainau-on az évszakoknak megfelelően kialakított virágtengerben,


Mainau virágsziget3

gyönyörű öreg fáiban, amiket olyan, de olyan jó megölelni!
Mainau virágsziget4

Színes virágoktól roskadozó bokrai alá jó beülni, a lepkeházban élő barátságos kis pillangókról már nem is beszélve!
Mainau virágsziget5

Nagyon szeretem a világnak ezt a varázslatos kis helyét, ahol egyfajta holisztikus egységben kapcsolódhatunk ki: testben-lélekben és szellemben egyaránt; ezért is vagyunk mi visszajáró vendégei Mainau szigetének. Láttuk már tavasszal-nyáron és ősszel is, mert számunkra megunhatatlan! Tényleg olyan hely, ahol bőven el tudunk tölteni egy kerek napot, gyerekestől-mindenestől, keresztül-kasul bejárva a béke és a nyugalom színhelyeit, miközben körülöttünk szikrázik vagy hullámzik a Boden tó vize.


Mainau virágsziget6

A sziget kastélyában


Mainau virágsziget7

- az ünnepeknek megfelelően - mindig van valamilyen program, vándorkiállítás, koncert, vagy éppen esküvőszervezés. Legutóbb, mikor ott jártunk (2019. április 18-án), kívül-belül, minden a húsvéti ünnep jegyében zajlott.
Mainau virágsziget8

A kastély egyik szárnya a sziget tulajdonosainak otthona, de néhány termet a látogatók rendelkezésére bocsátottak, ezért itt most szép és ízléses húsvéti dekorációkat lehetett megtekinteni.


Mainau virágsziget9

S természetesen a gyönyörűen festett tojások sem maradhattak el.
Mainau virágsziget10

A templom mellett épült pálmaházban pedig éppen – a minden év tavaszán megrendezésre kerülő – óriás orchideakiállítás zajlott.


Mainau virágsziget11

Régebben nem voltam oda ezekért a virágokért, mert túlontúl bonyolultnak és extravagánsaknak tartottam őket. Mainau óta azonban újra megszerettem őket; olyannyira, hogy egy külön cikket is szánok még majd rájuk. Fantasztikusan sokfélék, s némelyiknek isteni illata van. 


Külön misét érdemel Mainau mediterrán jellegű kertje, s benne a kaszkádos vízlépcső, amely szépen illeszkedik a tájba és belecsordogál a Bodensee vizébe.


Mainau virágsziget12

Érdemes minden kis szegletét bejárni, mert mindenhonnan más-más szépségét tárja elénk, fentről nézve például páratlan panoráma tárul a szemünk elé. 
 
A CIKK MÉG NEM ÉRT VÉGET, KATTINTS A FOLYTATÁSÉRT !

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.Érdekes cikkek hasonló témában