Hirdetés

Hirdetés

Találd meg az igényeidnek megfelelő utasbiztosítást

EUB utasbiztosítás

Hirdetés

  Te bevállalnád az utazást a jelenlegi korlátozások alatt a nehézségeivel együtt?  Manapság aki utazni akar ráadásul simán nyaralni, itt hagyni a nyomasztó bezártságot es korlátozásokat, annak alaposan fel kell készülnie.    Nemcsak a különböző előírások miatt, de ahogy az utazás ténye eldől, biztosan számíthatunk rosszalló megjegyzésekre, es némi értetlenkedésre.

   Amennyiben minden előírásnak eleget teszünk, akkor jóval kisebb lesz a veszély egy olyan országban, ahol ésszerű és hatékony lépésekkel védik a turistákat és a helyi lakosságot, és ahol szó szerint elszigetelve lehetünk. Maldív- szigetekről már sok írás született, így most nem a hely elképesztő szépségéről írok, hanem arról a folyamatról, ami egy ilyen rendkívüli helyzetben odajuttat es arról, hogy mire számíthatunk nyaralás alatt.


Maldiv 6x

Előkészületek

  Jelenleg nem sok helyre lehet magyaroknak utazni, így Zanzibár (ahova a belépéshez nem kell PCR teszt, sem karanténba vonulni) és Maldív-szigetek közül az utóbbit választottam pont azért, mert oda csak negatív teszttel lehet belépni. Nekem ez valamelyest megnyugtató mert bár nem 100%-ban, de csökkenti a rizikót. A Maldív- szigetekre bármely országból az indulás előtti 96 órában  elkészült negatív PCR teszttel lehet belépni. A teszt eredménye angolul legyen, és érdemes 2-3 példányban kinyomtatva magunkkal vinni. A magánlaborok különböző határidőket ígérnek 24 és 72 óra között. De hogy számolják a 96 órát? A mintavételnek és az eredménynek is a gépindulás előtti 96 órában kell történnie. Hétfőn reggel 8 órai mintavétel, amit kedd- szerdán állítanak ki, jó lehet a szerdán délután induló Qatar géphez, ami csütörtök reggel érkezik Maldívra. Azt kell kisakkozni vajon mikor lesz kész az eredmény, ha hétvégén nincs labor, es ez okozhat némi idegeskedést. Bizonyos magánlaborok eleve két nyelven adjak ki az eredményt, nekem elég stresszes lett az ügyintézés mivel a szerdán induló géphez hétfőn reggeli teszt - ami keddre mar várható volt- csak szerdán délelőtt érkezett meg hosszas telefonálás után. A labor egyáltalán nem veszi figyelembe azt, hogy a hozzátartozóknak utazáshoz ugyanarra a határidőre kell az eredmény. Miután megvan a jó esetben negatív teszt, indulás előtt 24 órán belül még regisztrálni kell a Maldív Bevándorlási Hivatal oldalán, itt: https://imuga.immigration.gov.mv/ethd/create ahova fel is kell tölteni az eredményt valamint egy igazolványképet is. A kitöltés után kapunk egy QR kódot, amit szintén kérni fognak a belépéskor. Ugyanezt a regisztrációt hazaút előtti 24 órában szintén el kell végezni.


Qatar 2x

Tipp: Hasznos, ha még itthon a telefonunkra mentünk mindent, repülőjegy és útlevél részleteit, igazolványképet és a teszt eredményét, mert többször szükségünk lehet rá.

 

Repülés alatt

  Mivel a Qatar Airways-nél dolgozom, nem volt kérdés melyik légitársasággal repüljek, ráadásul első kézből tudom, hogy milyen óvintézkedéseket tesz a cég az utasok biztonságáért. Jelenleg sajnos nincsenek tele a gépek, persze utasként ettől kényelmesebb most a repülés. Budapest és Doha között a legmodernebb, B787 Dreamliner repülőgép közlekedik, amelynek levegőjét sűrűbben cserélik, mint a többi géptípuson, és a HEPA szűrők biztosítják annak tisztaságát. A személyzet teljes védelmi felszerelésben dolgozik, a szemüveg, kesztyű és maszk mellé overallt is viselniük kell, ezzel védik őket es az utasokat. A gép hosszabb forduló idejében minden karfát, monitort es asztalt fertőtlenítenek, repülés közben a mosdókat, konyhát többször is takarítják. Az utasok már beszállás előtt megkapják az arcot teljesen elfedő, vékony plexiből készült arcpajzsot, a gépen pedig a védelmi csomagban maszk, gumikesztyű és kézfertőtlenítő gél jár mindenkinek. Az arcpajzsot az út során végig hordani kell a maszkon felül. Ez az elején kényelmetlen, de később egyáltalán nem zavaró a repülés alatt. Étkezéskor természetesen levehető és alvásban sem akadályoz. Az utasok mind nagyon fegyelmezettek voltak, nem láttam olyat, aki ne tette volna vissza vagy rosszul viselné a dupla védelmet. A felszolgálásban nincs sok változás, az étkezés előtti menükártya szűnt meg, és nincs igazi citrom a teához. A választék sem csökkent, a Qatar 3 féle meleg főételt kínál, korlátlan üdítő és alkoholos italokat, az út során snack és szendvics is elérhető. Még soha nem esett ennyire jól az omlós marhasült krumplipürével, a lasagna, és a mangópuding a repülőn, mint ezen az úton.


Qatar 4x

  Újdonság, hogy a légitársaság most ingyenes szuper wifit kínál az egész repülőútra, ami tényleg szuper, hiszen regisztráció után azonnal működött, lehetett chatelni és képeket is átküldeni a teljes út alatt, a telefont pedig a saját ülésünknél tudtuk tölteni. Ha ez nem lenne elég, az eddig megszokott széles film és zenei választékra is időt szánhatunk, de mivel nagyon gyorsan telik az idő, erre már csak a következő gépen került sor. 

A nyaralás alatt

  Az országba való belépés a várakozások ellenére nagyon gyors és egyszerű volt. Minden rendben volt a regisztrációval, elkérik a kinyomtatott szállásfoglalást, a kinyomtatott teszt eredményt, és a QR kódot, majd egy gyors hőmérés után pár perc múlva már a motorcsónakban ültünk és boldogan száguldtunk a csodás óceánon a szigetünk felé.


Maldiv 6x
  A Maldív- szigetek rendkívül biztonságos, hiszen egyrészt sikeresen visszafogták a járvány terjedését (napi 20-30 új eset fordul elő), másrészt szigorú előírásokkal védik a vendégeket. Malé, a fősziget jelenleg egy karantén sziget, a helyi lakosok nem hagyhatják el. A repülőtér dolgozóit is tesztelik, mindenki maszkot és kesztyűt hord, mindenhol elérhető a fertőtlenítő. Az ország júliusban indította újra a turizmust, kizárólag az egészségügyi előírásoknak megfelelt resort szigetek nyitottak meg, manapság lassan nyitnak a lakott szigetek is. Nincs azonban szigetek közötti mászkálás, kirándulás, végig a lefoglalt szállodában kell maradni. A szigetre a hajóból kilépő minden vendég csomagjait lefertőtlenítik, le kell cserélni a használt maszkokat, kiosztják a tisztasági csomagot, és rövid ismertető után meg is kezdődhet teljes elvonulásban a nyaralás.
Maldiv 4x
Szállodánk egy pici szigeten az Adaaran Club Rannalhi ideális távolságban van a reptértől, csupán 50 perc motorcsónakkal. Itt a fantasztikus környezetben, egy 150x 450méteres szinte privát szigeten teljesen megfeledkezhetünk az otthoni helyzetről. 

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.