Akár egynapos buszos sízés is foglalható Szlovákia síterepeire a Cartour Europe irodáiban.

 

Egyre könnyebb dolguk van a sízőknek és túrázóknak, ha autó nélküli utazást terveznek a szlovák síterepekre, mert egyre több menetrend szerinti Flix buszjárat érinti az ismertebb szlovákiai síterepeket és üdülőhelyeket. Donovalyt akár napjában többször is elérhetjük a buszjáratokkal, de Rózsahegy (Ruzomberok) és a Magas-Tátra fontosabb üdülőhelyei is egyszerűen megközelíthetővé váltak a téli sportok szerelmesei számára.


 Utazási Tipp  
    A legjobb síszállások
Szlovákiában

Donovaly:

A Budapestről Zólyom és Besztercebánya érintésével 3,5-4 órás menetidővel elérhető Donovaly elérése a legegyszerűbb, hiszen még hétköznapokon is napi 2-3 járat indul Donovaly leszállóhellyel. A sízők így pontosan meg tudják tervezni, hogy melyik napszakban szeretnének megérkezni. Ez a menetrend lehetővé teszi, hogy akár szállásfoglalás nélkül is kiutazzunk egynapos sízésre.


Magas-Tátra:

A tátralomnici és az ótátrafüredi szálláshelyeket lehet a legkönnyebben megközelíteni a Budapestről induló napi 2 járattal. A menetidő kb. 6 órát vesz igénybe és választhatunk a nappali és az éjszakai buszozás között. A legtöbb tátrai szálláshely gyalogosan is elérhető a buszállomásról, de a helyi kisvasút használatával még több szállás válik elérhetővé.

A síbuszokra jegyet itt lehet foglalni: https://www.cartoureurope.hu/kapcsolat


egy napos buszos utazas szlovakia1
A téli sportokat űzők a fentieken kívül Poprádra, Ždiarba és Rózsahegyre (Ružomberok) is eljuthatnak, de ezeken a helyeken a megállóhelyek nem sípálya közeliek. A sok helyet elfoglaló sportfelszerelések szállítására is van lehetőség a buszokon, de ezt külön kell egyeztetni a foglaláskor. Azok pedig akik nem akarnak bajlódni a sífelszerelések szállításával, vagy nincs nekik saját felszerelésük, igénybe tudják venni a szlovák sípályáknál található kölcsönzők korszerű és jól karbantartott bakancs, síléc és snowboard választékát.

 

TIPP: Senki se induljon útnak megfelelő síbiztosítás nélkül!

 


Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.