Márciustól több olyan érdekes helyszínt látogathatunk meg ismét, amelyeket felújítási munkák, vagy a megemelkedett rezsiköltségek miatt zártak be hosszabb időszakra.

  Kinizsi vár 

  A Bakony lankái közt megbúvó Nagyvázsonyban március 17-től várja a vendlgeit a  megújult Kinizsi-vár, amely a NÖF felújítási programjának keretében interaktív kiállítóterekkel, multimédiás eszközökkel és élethű makettekkel bővült.  Az új élményelemeknek köszönhetően  még vonzóbb turisztikai attrakcióvá válika nagyvázsonyi Kinizsi vár. Az épület két szintjének felújítása és átépítése során a fogadóépületben több olyan új funkció  is helyet kapott, mint például egy kávézó és a múzeumi ajándékbolt.       A fejlesztés 1,6 milliárd forintból a Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram keretében, a NÖF Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft. közreműködésével hazai és európai uniós forrásból valósult meg.

Nagyvazsony 01 Kinizsi var NÖF

fotó: NÖF


Fürdőhírek

  Szegeden március 3-án újra megyitották a közönség előtt a patinás Annafürdőt, ahol a temálfürdő mellett balneo- és elektroterápiás kezeléseket és gyógytornát is igénybe lehet venni. Siklóson március 10-tőllehet ismét látogatni a Siklós Thermál Spa fürdőkomplexumot, ami a Hotel Castelloval ismét nyitva tart. Ezen kívűl visszaállítják a normál üzemeltetést a Karcagi Akácliget Gygyfürdőben és a Lenti Termálfürdőben is márciustól. A Balatonfűzfői Balaton uszodában március 20-tól várják ismét a fürdő venégeket.
Lenti fürdő
 
 

Színészmúzeum

 

  Március 1-jétőlsmét várja az érdeklődőket a Bajor Gizi Színészmúzeum . Az intézmény Embernek röpülni boldogság – Latinovits Zoltán (1931–1976) című időszaki tárlata március 15-ig, Börcsök Enikő (1968–2021) – „az ember csak a saját múltját ismeri” című kamarakiállítás május 28-ig tekinthető meg. Emellett az állandó kiállítások is látogathatók. A Bajor Gizi Színészmúzeum földszintjén a Szép ház, nagy park közepén című állandó kiállítás a ház egykori tulajdonosának, Bajor Gizinek és a múzeumot alapító Gobbi Hildának állít emléket. Az emeleten a Kulisszák között című állandó tárlat a színházi alkotó folyamatot mutatja be. A belépőjegy megváltásával valamennyi tárlat megtekinthető.


Színészmúzeum

 

 
 

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.