Hirdetés

Találd meg az igényeidnek megfelelő utasbiztosítást

EUB utasbiztosítás

Hirdetés

Mariazell egy meseszép kisváros, mely adottságaival garantáltan minden utazót el fog varázsolni.

 

Nagyon sokan feltették már maguknak a kérdést. Hová is menjünk Ausztriában, ha a téli sportok vagy túrázás mellett sétálgatni és várost nézni is szeretnénk autóhasználat nélkül?

 

Választ találni az ilyen kérdésekre nem lesz túl egyszerű, mert nagyon kevés olyan települést találni egész Ausztriában, ami maradéktalanul megfelel ennek a három elvárásnak. A leggyakrabban a kisgyerekkel utazóknál, vagy a vegyes összetételű csoportoknál merül fel az igény arra, hogy mialatt az utazók egy része a hegyen van, a lent maradók is szeretnék jól eltölteni az időt; sétálgatnának, vásárlással vagy nézelődéssel töltenék a szabadidejüket.


mariazell 01

képek forrása: wikipedia.orgÍrásunkkal azért hívjuk fel a Bécstől mintegy 150 kilométerre, lévő stájerországi Mariazellre a magyar utazók figyelmét, mert egész évben egyedülálló kombinációját biztosítja mindannak, amit egy magyar utazó számára fontos lehet.

 

TIPP: A gyermekkel utazók vigyék magukkal a nagymamát is! A városban sétálgatva biztosan nem fogja elunni magát.


 Utazási Tipp  
    Mariazell utazások, szállások

Miért érdemes Mariazellbe utazni?

 

  1. Nagyon könnyű és gyors megközelíteni; Budapesttől Mariazell mindössze 358 km közúton amit kevesebb, mint 4 óra alatt lehet megtenni vagy Semmeringen keresztülhaladva, vagy pedig az A1-es autópálya irányából. Mariazell akár vasúttal is jól megközelíthető.
  2. Mariazellen lehetetlen eltévedni, mivel az összes fontos látnivaló és szálláshely néhány perces sétával elérhető a város Főteréről, ahonnét a 3 főbb utca fut ki.
  3. BÜRGERALPE: A téli sportokért utazókra 11 kilométernyi változatos nehézségi fokozatú sípálya ( kék 5,5 km; piros 3,5 km; fekete 2 km ), 5 sílift és egy hosszú és változatos szánkó vár a Bürgeralpe oldalában. A pályák szintkülönbsége 403 méteres. Családi és baráti sízésre is ideálisak Mariazell sípályái. A város közepéről induló kabinos felvonó felújítási munkálatai 2019 őszén végződnek.
  4. BAZILIKA: Többféle legenda is kötődik a Mariazell templomának alapításához, melyek közül az egyik Nagy Lajos királyunkhoz köthető. A jórészt barokk stílusban felépült szépen karbantartott bazilika ingyenesen látogatható, egyedül a kincstár látogatásáért kell 4 Eurót fizetni, ahol a különféle ruhákba felöltöztetett híres Mária szobrocska is megtalálható. További magyar vonatkozású érdekesség, hogy 1975-ben itt helyezték el Mindszenthy József sírját, ami csak a rendszerváltás után 1991-ben került át a magyarországi Esztergomba. Mariazellt sok magyar zarándok csoport keresi fel, így egyáltalán nem meglepő, ha magyar szót hallunk a bazilika falai között.
  5. MÉZESKALÁCS MÚZEUM: A Pirker család 1800 óta foglalkozik a híres mariazelli mézeskalács készítésével. A Főtér mellett a Wiener Strassén is betekintést lehet nyerni a gyártás folyamatába és szuvenírként akár vásárolni is lehet a finomságokból. A belépődíj adventkor 2,90 €, az év többi részében pedig 6,50€.
  6. LIKŐRGYÁR: A 19. század vége óta gyártanak 3 féle ízben cukormentes gyomorkeserűt a környéken termő 33 gyógynövény felhasználásával. A jellegzetes ízű készítményt étkezések előtt és gyomorbántalmakra is ajánlják. Az üzemet 2 €-ért lehet megtekinteni. A látogatás után a likőrön kívül egyéb szuveníreket is lehet vásárolni a likőrgyár boltjában.
  7. ADVENT: A mariazelli adventi vásár az egyik leglátványosabb meseszerű rendezvény egész Ausztriában. Nagyon sokan keresik fel az árusokat és látogatják meg Mariazell többi látnivalóját is. Érdemes erre az időszakra mariazelli szállásfoglalással érkezni. Ilyenkor rendezik a krampuszfutást is, ahol ijesztő maszkokban kergetik el a rossz szellemeket.

 

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.