Még körülbelül egy hónap van hátra a síszezonból.


Ha a hóviszonyok is igen kedvezőek akár még az alacsonyabb fekvésű síterepeken is, így még bőven van lehetősége a téli sportok szerelmeseinek arra, hogy hódoljanak szenvedélyüknek és eltöltsenek pár felhőtlenül boldog napot a szenvedélyüknek hódolva. Alapvetően Húsvétig tart az idei síszezon, és a március 15-i 4 napos hosszú hétvége és a március 28-al kezdődő tavaszi szünet is alkalmat biztosítanak arra, hogy kevés szabadság felhasználásával, vagy akár anélkül is hosszabb sítúrát szervezzünk a barátainkkal vagy családi körben. Azoknak, akik csak egy napra tudnak elszabadulni, jó lehetőséget kínálnak a hazai síterepek is ahol az elmúlt évek fejlesztéseinek köszönhetően egyre jobb feltételek várják a sportolni vágyókat.

Számolniuk kell azonban a hétvégi tömeggel és az ezzel járó sorban állással is. Szintén sokkoló lehet elsőre, hogy a pályaméretekhez képest egyáltalán nem olcsók sem a bérletárak, sem a helyi szolgáltatások. Szintén alkalmasak az egynapos síelésre a határ közeli kisebb síterepek mint például a szlovén Maribor/Pohorje, az osztrák Semmering, Mönichkirchen, St. Corona vagy a szlovákiai Donovaly ahová szombatonként akár síbusszal is eljuthatunk.


 Utazási Tipp  
    Síközpontok az Alpokban


Nagyon kedvez idén az időjárás mindazoknak is, akik nagyobb kiterjedésű, változatos síterepre szeretnének eljutni. Az eddig lehullott nagy mennyiségű hó a következő napokban bőséges utánpótlást kap még, így garantált hogy egészen húsvét hétfőig (április 2.) mindenhol járni fognak a liftek. Külön szerencse, hogy még az alacsonyabban fekvő területek és azok a sípályák is jól síelhetőekké váltak, ahol nem megoldott a hóágyúzás lehetősége.


si lift kozepso resz 


Miután március 15-e csak a magyar utazóknak jelent 4 napos lehetőséget, így ezen a hétvégén nem kell nagyobb tömegre számítani a legtöbb síterepen. Persze a magyarok által kedvelt helyekre ez csak korlátozott mértékben igaz. A Húsvéti ünnepek nemzetközi szinten keresletet generálnak, így fontos előre gondolkodni és mindkét időpont vonatkozásában mielőbb lefoglalni a kívánt szálláshelyet!


 Utazási Tipp  
    Síszállások: Ausztria, Franciaország, Olaszország, Svájc - Síelés az Alpokban: melyik síközpont való Önnek?

A húsvétot követő időszakban sem kell végleg lemondani a téli sportokról. Az igazi ínyencek ellátogathatnak az olaszországi Livignoba vagy a híres osztrák gleccserpályák valamelyikére, ahol egészen a nyár közepéig élvezhetik a lesiklást. Általánosságban véve elmondható, hogy időt, és gyakran pénzt is spórolhat aki szakemberek segítségét veszi igénybe. Szintén fontos tudnivaló, hogy speciális síbiztosítás nélkül senkinek sem javasoljuk az elindulást, mert sem az eu. egészségkártya, sem pedig a bankkártya biztosítások nem nyújtanak kellő fedezetet egy nem várt baleset esetén.