Workshopokat tartanak makrofotózás, stúdiófotózás, nedves kollódiumos eljárás és éjszakai fotózás témakörökben; de még arról is szó lesz, hogy „mi van akkor, ha nincs semmi?”. A városközponti Dornyay Béla Múzeumban üvegfotózás workshop várja az érdeklődőket; a Medves-fennsíkon emelőkosárból lehet majd felvételeket készíteni 30 méteres magasságból. A határ á át járhatóságának függvényében lesz lehetőség átlátogatni a Macskalyuki-bányák területére, továbbá Fülek várába, ahol Hieronymus Bosch életképekkel készülnek a fotósoknak. Mivel a szervezők jól ismerik a tájat, ezért annak a legszebb részeit fogják
megmutatni a résztvevőknek. Elviszik őket járatlan utakra is, amelyet az itt élők is alig ismernek. Az ősz a Medves-vidékén gyönyörű, a programok sokasága és a változatos táj tehát nem lehet akadálya annak, hogy fotók tízezrei készüljenek. Ezeket közösségi oldalakon, valamint a sajtó segítségével és egy fotópályázat révén a lehető legtöbb emberhez kívánják eljuttatni. A szervezők szövetséget kívánnak kötni a fotósokkal: a sok-sok programért cserébe segítsenek népszerűsíteni a Novohrad-Nógrád Geoparkot, a Medves-vidékét, valamint a természet- és tájvédelem fontosságát. A szervezők októberének második hétvégéjén a Medves-vidékére várják a gyönyörű tájak és a fényképezés szerelmeseit, amatőröket és profikat egyaránt, Közép-Európa legjelentősebb outdoor fotós eseményére.


  kirandulas egeszseg 01


Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.