Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés


Bodensee meghökkentő 6

- Annyira szeretnek síelni, hogy azon ritka alkalmakkor, amikor kevés a hó, csinálnak maguknak! Pl. egy közeli gleccsertóból hóágyúkkal lőnek ki havat és olyankor így néz ki a táj:


Bodensee meghökkentő 7

- Bármerre is utazz a Bodensee régióban, a hósipkás Alpok mindenhonnan jól látható. Ez a kép igencsak feldobja a friss tavaszi, vagy éppen nyári évszakokat!


Bodensee meghökkentő 8

- Február havában a Bodensee környékén vidám Narrensprungok (bolondos télűző fesztiválok) zajlanak. Rengeteg maskarás járja ilyenkor az utcákat, meghökkentő és/vagy mulatságos jelmezekben, vagy éppen borzasztó csúnya maszkokban.

Lindau am Bodensee szigetén szokott lenni az egyik legnagyobb találkozójuk, amire még külföldről is érkeznek beöltözött csoportok (erről szintén írtam már egy cikket, akit érdekel, kérem üsse be az Utazási Magazin online keresőjébe a „Narrentreffen” szót és rögtön kiadja a rendszer).

Én személy szerint, az első perctől kezdve imádom ezeket a fesztiválokat, mert vagány dobos zenekarok kísérik őket és mindenhol mókáznak, utcabálok vannak, szóval fenomenális a hangulat ilyenkor Lindau egész szigetén, ill. végig a Bodensee mentén!


Bodensee meghökkentő 9

 - A Boden tó partja köves és kagylós, amit az itteniek rendesen ki is használnak. Nagyon szeretnek kisebb-nagyobb kövekből fantasztikus gúlákat építeni, ahol tulajdonképpen egymáson „egyensúlyoztatják” a köveket.


Bodensee meghökkentő 10

Ugyanakkor igen elterjedt a Boden tó környékén az is, hogy „kicsinosítják” a köveket. Mindenfélét festenek, horgolnak(!), stb. rájuk, itt egy csokorra való azokból, amikkel az elmúlt években találkoztam:


Bodensee meghökkentő 11

Sokat közülük otthagynak a parton dísznek, vagy pozitív, motiváló üzeneteket is közvetítenek velük, pl. a most legkézenfekvőbbet, hogy „Bleib gesund”, vagyis „Maradj egészséges!”. Még egy csoportjuk is van a Facebookon ezeknek az ügyes „kőfestő művészeknek”, ahogy legutóbb felfedeztem.

 

- Nagyfokú természetszeretetükre vezethető vissza, hogy bogárhoteleket létesítenek a rovaroknak, mindenféle termésből (pl. toboz), vagy egyszerűen csak lyukakat fúrnak egy hosszabb fadarabba. Közvetlen a házuk közelében rendezik be. Így néznek ki ezek az Insektenhotelek: 


Bodensee meghökkentő 12

 - A Boden tó településein vannak olyan kisebb falatozók, kávézók, ahol az ételek-italok mellé könyveket is ajánlanak helyben olvasásra. Ilyenkor még az utcára is ki lehet ülni, ha hideg van, takarót is kapunk és miközben sajtokat, vagy sütiket falatozunk, egy jó könyvet olvasgatunk. Nagyon barátságos, vidám kis helyek ezek, csak egy kicsit szűkösek. 


Bodensee meghökkentő 13

De olyan is van, hogy könyvesboltok elé raknak ki párnázott ülőalkalmatosságokat és ott is lehet olvasgatni, mármint az utcán és nem muszáj megvenni a könyvet, ha nem tetszik. A gyerekeknek sokszor csúszdájuk van a könyvkereskedésekben.

LAPOZZ TOVÁBB A FOLYTATÁSÉRT !

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.