Hirdetés

Találd meg az igényeidnek megfelelő utasbiztosítást

EUB utasbiztosítás

Hirdetés

Épp itt az ideje, hogy rácsodálkozzunk a csodaszépen felújított Szépművészeti Múzeumra a budapesti Hősök terén

 

Minden Budapestre látogató turistát elvisznek a Hősök terére, hogy megcsodálják a város talán legérdekesebb attrakciójának számító látványosságokat. Talán nem is létezik utazási olyan kiadvány Budapestről, amiben ne szerepelne ez a csodálatos hely. Cikkünk a közelmúltban újra nyitott Szépművészeti Múzeumot mutatja be, melyet nemcsak a külföldi vendégeknek, hanem minden művészetet kedvelő magyarnak érdemes lenne felkeresni, aki rá tud szánni 3-4 órát egy budapesti múzeum felkeresésére.


szepmuveszeti muzeum 01forrás: wikimedia.orgMár az 1906-ban átadott klasszicizáló épület lépcsőjén felfelé haladva érzi az ember, hogy hamarosan annyi csodás látványban lesz része, amit alig tud majd befogadni. Az előcsarnokba érve egy kulturáltan kialakított térbe érkezünk, ahol baloldalt az egyéni, jobboldalt pedig a csoportos látogatókat szolgálják ki a jegypénztárak. A belépőjegyek ára felnőtteknek 1.600 Ft, 0-26 év, 62-70 év között és 70 év felettieknek a látogatás ingyenes - /2019-es árak és tájékoztató jellegűek/. A Szépművészeti Múzeum 10 és 18 óra között látogatható. Az érdeklődők 800 Ft-ért kapnak gépi tárlatvezetőt, ami segít a tájékozódásban. Felnőtteknek és gyermekeknek is színvonalas programokat és tárlatvezetéseket is szerveznek, érdemes a látogatás előtt tájékozódni.

 

 

Ókori gyűjtemény:

 

A Szépművészeti Múzeum látogatását érdemes a -1. szinten kezdeni. Ott nyert elhelyezést a ruhatár az étterem és a kávézó is. A csomaggal érkezőket kulcsos tároló szekrények várják, így csak a legszükségesebb dolgokat kell magunkkal vinni. A fotózást az állandó gyűjteményekben megengedik. Rögtön a ruhatár mellett kezdődik az egyiptomi kiállítás, melyben a kiállított múmiák és szobrok mellett részletesen bemutatják az ókori Egyiptom életét és hitvilágát. Az egyiptomi gyűjtemény folytatásaként pedig a hellén és mediterrán térségi kultúra remekeit lehet megcsodálni.


szepmuveszeti muzeum 02


Román Csarnok:

 

A földszinten frissen nyitották meg a 70 éve elzárt román csarnokot, mely a legszebben díszített tér az egész épületben és mostanában ez egyik legfontosabb újdonság. A felújítás nagyszerűen sikerült, remekül idézi fel egy románkori bazilika belső tereit. Maga a csarnok üresen áll, így semmi sem vonja el a figyelmet Schikedanz Albert és Herzog Fülöp nagyszerű művéről. A falak díszítései, a csodaszép freskók és oszlopfők átrepítenek minket az alkotók 19 század végi világába. Szinte lehetetlen betelni az újonnan megnyitott tér összes szépségével.

 

 

Régi képtár:

 

Az emeleten kapott elhelyezést a régi képtár, ami jól sikerült szisztéma szerint vezeti végig a látogatót a középkori európai művészet nagy korszakain. A gyűjteményben helyet kaptak a legíresebb itáliai, németalföldi és spanyol festők egyházi és világi témákat feldolgozó alkotásai. Íme néhány alkotó neve a teljesség igénye nélkül: Tiziano. Tintoretto, Rafaelo, Van Dyck, Velázquez, El Greco, Goya, Dürer, Cranach….

 

A gyűjtemény a korai középkortól egészen a barokk időszakig dolgozza fel az európai művészet fejlődését.

 

 

Magyarországi Művészet 1.600-1.800-ig:

 

Egy viszonylag rövid, 200 éves korszak magyarországi festészeti és szobrászati alkotásait bemutatva kap képet a látogató a barokk korszak főúri és egyházi világába. Jól követhetőek a korszak művészettörténeti változásai.

 

Kellemes Múzeumlátogatást kívánunk!


TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.