Nagyszerű utazási tippek és hasznos információk a katari utazásokhoz


Budapestről kevesebb, mint 5 órás repüléssel lehet eljutni, a Perzsa-öbölben található Katarba, melynek fővárosa Doha. Katar fővárosáról Doháról egyre többször esik szó a médiában, mivel évek óta rohamtempóban fejlődő modern metropolisz. Mindenhol épül valami, sok rendezvényt szerveznek ás érdekesek a látnivalói. Az egykori gyöngyhalászfaluból csak az utóbbi évtizedekben vált lenyűgöző üzleti metropolisszá, ahol egyszerre van jelen a jövő és a múlt: innovatív toronyházakat és hagyományos régi piacokat is találhatunk a katari fővárosban járva.


 Utazási Tipp  
    A legjobb utazások KatarbaTIPP: Aki Qatar Airways.zel repül Dohán keresztül Ázsiába vagy Ausztráliába, álljon meg 2-3 napra Dohában és merüljön el Katar izgalmas kultúrájában, hagyja magát elvarázsolni a luxustól és az évszázados hagyományoktól!A Katari Emírség sokak számára napjainkban is egy nagyon ismeretlen és különleges ország. Régóta bakancslistás utazási tipp azok számára, akik meg szeretnék ismerni a modern arab országokat különleges és változatos kultúrájuk, modernizmusuk és régi arab hagyományaik miatt. Katar az azonos nevű félszigeten terül el a Perzsa-öbölben. Területe kb. két magyar megyényi: 11 571 km² , lakosainak száma 2,96 millió. Szaúd-Arábiával és az Egyesült Arab Emirátussal határos. A világ egyik leggazdagabb államának számít az egy főre jutó GDP alapján. Katar időjárása az október és május hónapok közötti időszakban igen kellemes:25-30 fok közötti a nappali hőmérséklet, nyáron viszont nagy a forróság akár 45-50 fok is lehet, és magas a páratartalom is. Hivatalos nyelv az arab, de sok helyen beszélnek angolul. Az országban nagyon sok a külföldi vendégmunkás, az egészségügyi ellátás jó színvonalú.


doha 01


Ezt kell tudni a katari utazáshoz:

 • 2017 augusztusa óta nincs szükségünk vízumra a 90 napnál rövidebb tartózkodások esetén. Viszont előírás, hogy a hazautazástól számítva legalább 6 hónapon át érvényes legyen az útlevél.
 • Fizetőeszközük a Katari Rial ( 1 QAR = 4 Euró) . A bankkártyákat elfogadják, sok helyen található ATM. Fontos tudni, hogy a 2000 előtti USD bankjegyeket sehol sem fogadják el.
 • Az alkohol csak néhány engedéllyel rendelkező szállodában fogyasztható - a nyilvános alkoholfogyasztást büntetik.
 • Ne igyunk a csapból, csak palackozott vizet szabad fogyasztani.
 • A vállat és a térdet eltakaró konzervatív öltözéket kell viselni.
 • A helyi nőkkel szembeni fokozottan tiszteletteljes bánásmód rendkívül fontos elvárás Katarban is.
 • A fotózást nem mindenhol engedik meg. (Ha embereket fotózunk, kérjünk rá engedélyt)
 • Semmiképpen se induljunk el Katarba megfelelő utasbiztosítás nélkül!


doha 02


Látnivalók Katarban:

 • A Souq Waqlf (hagyományos, régi piactér/egyfajta óváros)
  A részben sikátoros, részben fedett bazár jellegű piacon speciális keleti termékeket kínálnak a fűszerektől a kézműves termékekig, az ékszerektől a ruhákig. a legérdekesebb mégis az a piaci érzés, amit minden látogató átélhet.

 Utazási Tipp  
    A legjobb utazások Katarba

 • Iszlám Művészet Múzeuma
  Katar egyik legnépszerűbb látnivalóját Dohában találjuk. A 2008-ban megnyílt 260 ezer négyzetméteres ultramodern épületet egy kínai sztárépítész IM Pei tervezte és bemutatja a katari emírek gyűjteményének legszebb darabjait. Látogatása ingyenes.
 • Corniche
  Doha 7 kilométer hosszú tengerparti sétányáról lélegzetelállítóan szép kilátás nyílik Doha felhőkarcolóira, de vannak bárok, kávézók, éttermek és sportlétesítmények is a vízpartja mentén. Érdekes a kontraszt a modern Doha és a múlt emlékét felidéző vízen lebegő régi fa bárkák között.


doha 03


 • Pearl Qatar
  Ezt a mesterséges luxus szigetet egy híd köti össze a Doha-öböl nyugati részével. A Pearl kikötőjében gyönyörű szállodákat, elegáns luxusjachtokat és éttermeket valamint luxusmárkákat áruló bevásárló központot is lehet találni. Arab Riviérának is nevezik, Katar egyik abszolút csúcspontjának számít.
 • Al Zuharab Erőd
  Dohától északnyugatra, kb. 1 órás autóútra található az Al Zubarah erőd . Ez az egyik legszebb katari látnivaló. Egy régészeti lelőhely, amelyet az UNESCO világörökség részévé nyilvánítottak. Az egész arab világban alig találni jobban megőrzött 18. és 19. századi települést.
 • Katara kulturális falu
  Ebben a 2010-ben Dohától északra épült színes kulturális negyedben gyönyörű arab stílusú épületekben mutatják be a különböző művészeti ágakat. Az amfiteátrum és a mecset mellett mozit, operaházat, kézműves piacot, éttermeket és galériákat is találni.

 


Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.