2009 novemberében körülbelül  100 szobrot  helyeztek el a Cancúni Nemzeti Tengeri Park sekély vizeiben, igy indult el a különleges ökoprojekt, amit bárki megcsodálhat, aki a Yucatán-félszigetre utazik.

   A különleges látnivalót a MUSA alapítvány hozta létre, ami egy természetvédelemmel és művészetekkel fogglalkozó mexikói non-profit szervezet. A helyi utazási irodákkal felkereshető víz alatti  múzeumot a Cancun, Punta Nizuc és Isla Mujeres körüli vizeken hozták létre azzal a céllal, hogy néhány év elteltével egy   mesterségesen létrehozott zátony jellegű ökoszisztéma alakul ki belőle különböző színekben pompázó Karib-tengeri halakkal és tengeri egyéb a területre jellemző élővilággal.


 Cancun tengerpartforrás:flickr.com


  "A mintegy 470 víz alá süllyeszetett alkotás az  egyik legcsodálatosabb víz alatti szobrászati ​​installáció, amelyet valaha létrehoztak". A legtöbbet közülük  egy  Jason deCaires Taylor  formázta meg, aki  a  víz alatti szobrok nemzetközileg elismert specialistája. A projekt megálmodóinak tervei szerint  a különleges atmoszférát árasztó víz alatti szobrok  idővel látványos korallzátonyokká fejlődnek a kellemes hőmérsékletű tengerben,  ami vonzza a vízalatti fotósokat, természetvédőket, a búvárokat és sznorkelezőket is. A művészet és a természet szinergiája különleges varázst ad ennek a furcsa múzeumnak, mert hasonló világot lehetetlen vállalkozás lenne szimplán mesterséges módszerekkel létrehozni. Az idő múlásával a ph semleges tengeri betonból készülő  szobrok egyre jobban átváltoznak és részeivé válnak a karibi ökoszisztémának. Taylor alkotásain kívül öt másik mexikói szobrász csodálatos mesterműveit is meg lehet nézni a 3-4 órás üvegfenekű és nagyobb  hajókirándulások során.  Punta Nizucban a legszebb bemutatott művek közöttt  olyan meghökkentő Taylor-műveket is láthatnak a látogatók, mint például a Feltámadás , a  Szent ember ,   az utolsó vacsora ,  a szónok  és a hallgatóság , a tehetetlenség , és a kertész alakja . Ezen kívül bemutatnak egy életnagyságú 8 tonnás  Volkswagen Beetle cementmásolatot is, ami szintén Jason deCaires egyik közismertebb munkája. 


Online szállásfoglalás Cancunban

  Booking.com