Az amerikai nők 72%-a jobban szeret magában utazni, mint partnerrel. Mi ennek az oka?

 

Manapság sokkal egyszerűbb utazást tervezni, mint régebben, és a nők is sokkal jobb helyzetben vannak és nem rendelkeznek annyi kötöttséggel. Ráadásul hajlamosak vagyunk az egyedül utazásra úgy (is) gondolni, mint a saját magunk megújításának egyik lépcsője, és az önmegújítás, mint jelenség sokkal inkább jellemző a nőkre, mint a férfiakra.utazas no egyedul


A női utazások első képviselője egy Egeria nevű nő volt, 381-ből, aki a mediterrán területeket járta be és készített útjairól feljegyzéseket is. A középkorban nem nagyon volt jellemző a női utazgatás, mint jelenség, a 18-19. századra viszont már annál inkább. Sokan azért utaznak, mert lelki gyógyulásra vágynak egy tragédia, magánéleti gondok vagy egy függőség legyőzése miatt. A kötöttségek eltűnése (vagy eltolódása), vagyis a gyermekvállalás a nők többségénél mára kitolódott 30 valahány évre, vagyis egyetem és családalapítás között van idő és lehetőség arra is, hogy az ember világot lásson.Az egyedül utazás miért nem jellemző a férfiakra?

 

Érdemes megvizsgálni, hogy a két nem hogyan barátkozik a partnerével: a férfiak a közös aktivitásokat részesítik előnyben, míg a nők a mély beszélgetéseket. Férfiak társaságban, párban szeretnek utazni, ráadásul utóbbi esetében sokan csak a párjuk nógatása miatt vállalkoznak erre. Egyes felmérések azt is feltételezik, hogy a legtöbb heteró férfi egyáltalán nem is utazik, de aki igen, azoknak többsége meleg.

 


Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.