Óceánia rengeteg szép hellyel rendelkezik, a változatos vidéket pedig csak színesíti a rengeteg szigetvilág, amik közül az egyik legkülönlegesebb Mikronézia.


Mikronézia (ahogy a nevéből is adódik) egy nem túlságosan nagy terület, függetlenül attól, hogy a benne található szigetek után kapta a „mikro” jelzőt. Mégis – mai cikkünk helyszíne, Palau, még a helyi mércével is rettentő kicsinek számít, olyannyira, hogy valószínűleg a térképen csak nagyon kevés ember lelne rá. A területe mindössze ötszáz négyzetkilométer, elhelyezkedésileg pedig valahol Hawaii és a Marshall-szigetek közt kell keresni. A szigetre utazás sem egy leányálom, egy rendkívül hosszú, 15 óra hosszú repülőút vár a turistákra, ami nem mellesleg elég drága is.


mikronezia 01Ez persze a legelszántabb világjárókat véletlenül sem tántoríthatja el, ennek köszönhetően pedig, akik rászánták magukat az útra, olyan élményekben lesz részük, mint kevés más embernek. A szigeteket sűrűn benövik a különböző zöld, trópusi növények, páratlan látványt nyújtva, az összhatás valami elképesztő. A türkizkék vízből kiemelkedő, zöld „sapkás” mészkőszigetek nagyon sok ember fantáziáját rabul ejtették.Palau emellett rendelkezik a luxusnyaralás összes többi tulajdonságával is: a homokos tengerparttal és a nyugati korszerűséggel.


 Utazási Tipp  
    Óceánia felfedezése

A szállodák árai mondjuk eléggé borsosak – a legolcsóbb hotelekben is legalább 20 ezer forint egy éjszaka, míg az ötcsillagosokban az ár elérheti a 60 ezret is. Bár ez soknak tűnik, de a pénzünkért cserébe kapunk egy kifogástalan szobát, rendes étkezéseket és segítőkész, angolul jól beszélő személyzetet.


palau 02


A repülőgép nem közvetlenül Palau szigetén tesz le minket, hanem Kororon, ami tízezres lélekszámával és nyugodt környezetével egy csendes kisvárosnak tűnik a nagytestvérhez képest, ahol elsősorban kikapcsolódni lehet. Az érintetlen vadon, a reggelek és az esték a természettel karöltve – mind olyan esemény, amit meg kell tapasztalni egyszer.


A szigetvilágot a legkönnyebben hajóval járhatjuk be olyan pontjait ismerve meg, amit a szárazföldön még csak nem is láthatunk. Ilyen például egy, csak az óceán felől megközelíthető lagúna, amit körös körül a dzsungel határol. A lagúnától nem messze pedig egy vízesés kápráztatja el az utazókat.Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.