Hirdetés

Találd meg az igényeidnek megfelelő utasbiztosítást

EUB utasbiztosítás

Hirdetés

 Az Egyesült Arab Emírségek 2 milliárd eurót invesztál  Albániában a durresi kikötő és környéke átalakításába. Az albán kormánnyal  létrejött megállapodás szerint a Mini Dubai projekt keretében a durrësi kikötőt kiemelt turisztikai attrakcióvá fejlesztik.

  A rendkívül gyorsan fejlődő Albániában egy új turisztikai projekt indul dubai befektetők részvételével a Földközi-tenger partján lévő Durres kikitőjénél. A megállapodás értelmében az albán  kormány új kikötő építését kezdeményezi Porto Romanóban. Belinda Balluku albán infrastrukturális  miniszter és tárgyalópartnere Muhammed El Alabbar  az Egyesült Arab Emírségekben működő EMAAR Csoport elnöke közösen jelölte ki  építési területeket, ahová az új kikötő építését tervezik.

  Az új  projekt teljesen átalakítja  majd a durresi kikötőnegyed arculatát. Muhammed El Alabbar elmondta, hogy nagy fantáziát látnak ebben a fejlesztésben. A projekt elkészültével sokan ismerhetik meg Durrësben az albán történelem, kultúra és épített örökség kincseit. A Dubaiból érkező építő-beruházó cég vezetője kijelentette, hogy Durresben építik fel  az egész Földközi tenger legszebb és legnagyobb turisztikai luxus kikötőjét, amelyet  "Mini Dubai" névre kereszteltek, és ahogyan albániában már mindenki  emlegeti.  A Mini-Dubai projekt keretében „Durrësben a XXI. század legfejlettebb mérnöki és tervezési módszereit alkalmazzák majd. Korszerű lakások, szállodák, bevásárlóközpontok épülnek, és természetesen a változatos szórakozási lehetőségeket sem felejtik el.. A befektetőkelső osztályú infrastruktúrát hoznak létre, ezért átalakítják  az uthálozatokat, a közparkokat és sok belvárosi épületet is.  Várhatóan sokat emelkedik majd a helyiek életszínvonala is.  A befektető cégcsoport az elmúlt 30 évben sok új épületet és feljesztést hozott tető alá. Azt ígérik, hogy Durrësnek megmutatják a legjobbat mindabból, amit mostanáig megtanulttak.

 Durres polgármestere kezdeményezte, hogy elindítsanak egy  durresi strandprojektet is, amelynek keretében rendbe hozzák a part menti nyilvános strandokat is, amira a kormány jelentős állami költségvetési forrást biztosít a városnak. 


durresi strandx


   2022-ben  a nyári turisztikai szezon után felgyorsulnak a munkálatok. Céljuk hogy a kikötős projekt első ütemével együtt a strandterületeket  és a régi városrészeket is rehabilitálják.  A tervek szerint a turisták mellett  a durresi polgárok és minden albán polgár profitálni fog a fejlesztésekből és a környezetvédelmi projektből. Sok új munkahely jön létre. A Mini-Dubai program nagyon fontos   mérföldkőnek számít a part menti város számára, ami  már régóta szenvedett a szennyezéstől.  

 A Durrës-i  fejlesztők szerint kb. 5 évig tart a fejlesztés egy 80 hektáros területen. Először két épületet húznak fel, majd az építkezést szélesebb körre fogják  kiterjeszteni. A durresi kikötőben található utasterminál  is része lesz a fejlesztéseknek, de a munkálatokat csak a projekt megvalósításának második szakaszában tervezik elvégezni.

  A közelmúltban eldördült a startpisztoly:  A Durrës Plazh parti vendéglőket és teraszokat is elkezdték szétszedni,  a falakon túl a tenger felé eső részen, hogy felépülhessen  a modern és szép új strandjuk. Hamarosan megérkeznek  a markolók és az építőcégek is a helyszínre.  Az  egykori párt üdülőtől a kikötőig ér a felvonulási terület, amit egybeépítenek majd a "Mini Dubai"  kikötővel.


  Booking.com


TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.