Íme tíz ok, amiért Mongólia annyira érdekes célpont, hogy  az utazási listád élén szerepeljen.

1. Kétpupu tevék

A kétpupú baktriai teve Mongóliában őshonos. Az ezer éves teve fesztivált egy helyi civil szervezet vezeti, amely az elmúlt tizenkét évben folyamatosan csökkenő baktriai teveállomány védelméért és megőrzéséért dolgozik. A fesztiválon lehetőséget kapsz arra, hogy kapcsolatba lépj a tevékkel, és első kézből megismerhesd a tevepásztorok nomád életmódját.


tevés

2. Vendégszeretet

A mongolok mindig készen állnak a vendègek fogadàsàra. Az országban hatalmas az ott lakók között a tàvolsàg ezért, ha valaki arra jár, azt jól megvendégelik. A mongol otthonban mindig van egy tál meleg, sós tea, és egy kis keksz. Nagyon vendégszeretőek.


.mongol étkezés


3. Téli fagylalt evés 

Télen az utcán papírban árulják a fagyit. A mínusz 38 fokban nem fog elolvadni.


4. Arany sas fesztivàl.
A Golden Eagle (Arany Sas) Fesztiválon két napon át a kazah hagyományok szerint a sasvadászatot ünneplik. A sassal vadászók lóháton felvonulnak, bemutatják a vadászat során használt kellékeket: öltözet, fegyverek, a sashoz tartozó kellékeket. Majd kezdetét veszi a bemutató. A hagyományos játékok bemutatják, hogy mongolok milyen bátrak, mennyire jól lovagolnak és vadásznak.


5.Dzingisz kán

Mongólia alapító atyja Dzsingisz kán volt. Ő egyesítette az Észak-Kelet-Ázsiában élő nomád törzseket és az egyik legnagyobb világbirodalmat hozta létre 25 év alatt. Dzsingisz kán lovasai nagyobb területet hódítottak meg, mint a rómaiak kèt èvzàz alatt.


lovasok szobor