Hirdetés

Találd meg az igényeidnek megfelelő utasbiztosítást

EUB utasbiztosítás

Hirdetés

A mai cikkünk a csodálatos normandiai apátságnak a különös történetét meséli el és látnivalóit mutatja be. Tartsanak velünk!


Bár a hely rendkívül népszerű a hatalmas tömeg ellenére könnyedén el tud minket vezetni a középkor világába. Az apátság egy hatalmas gránit szikla tetején magasodik, ami dagálykor a tengerből emelkedik ki. Az egész helyben az a legkülönlegesebb, hogy hiába a középkori hangulat, az idő nem állt meg, hiába érezzük úgy – és a helyiek ugyanúgy élnek és gondolkoznak, mint máshol.


Mont Saint Michel 01Az első templom 708-ban kezdett el épülni, Szent Aubert, Avranches püspökének parancsa által. A legenda szerint a püspököt álmában látogatta meg Szent Mihály arkangyal, aki kifejezte abbeli kérését, hogy a tengerből kiemelkedő sziklára építsenek egy kolostort. Eredetileg Szent Aubert nem akarta teljesíteni a kérést, viszont az arkangyal ujjával lyukat égetett a püspök kalapjára, ez pedig meggyőzte őt. A munkálatok több mint háromszáz évvel később, 1023-ban fejeződtek be. A szigetre ezután érkeztek a bencés szerzetes tagjai, akik miután megtapasztalták a helyiek életét övező csodás eseményeket, elhíresztelték ezeket az egész vallási közösségben, így zarándokhellyé téve az apátságot. (Ennek köszönhetjük hosszabb távon azt is, hogy ma már az UNESCO világörökségének részét is képezi) - Csodás látnivalók Franciaországban


 Utazási Tipp  
    A legjobb utazások Normandiába

A kolostor gótikus stílusban épült fel, abból is annak normann ágainak jegyeivel. A kolostor stratégiai szempontból elég fontos helyen volt, ezért rengeteg véres csata zajlott a birtoklásáért. Ezzel magyarázható, hogy az évszázadok alatt volt börtön, de erőd is, úgy, hogy az eredeti funkcióját nem tudta betölteni, emiatt pedig a bencés szerzeteseket is kitelepítették. Ők csak 1966-ban jöhettek vissza, azóta pedig az a felállás létezik, hogy övék az apátság, az az alatti rész pedig a turistáké.

Mont Saint Michel 04


A hely igazi különlegességéhez viszont el kell hagyni a sziklát, ugyanis az azt körülvevő föld részen található. Bár az ár-apály jelenség szinte senkinek sem újdonság, itt még az is különleges. Az apály és dagály 6 óránként váltakozik, egyszer az apátság mindössze egy tengerből kiemelkedő szikla, máskor pedig egy hatalmas vár a végeláthatatlan pusztaság közepén. A legnagyobb szintkülönbség eléri a 15 métert is.


TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.