Ismerjék meg a rengeteg ékszerrel, méregdrága autóval teletűzdelt mindennapokat a fényűzés otthonában, Monte Carloban!


Ki ne akarná meglátogatni azt a várost, ahol a nők a legdrágább ékszereikben járnak a barátnőjükhöz is? Az aranytól kezdve a legkülönbözőbb drágaköveken át egészen a gyémántig minden megtalálható, ugyanis egy bizonyos réteg felett igenis kínos az, ha nem a legfényűzőbb holmijukban látogatják meg egymást. Az autók szerelmeseit is magával ragadhatja Monte Carlo, ugyanis minden sarkon lehet találkozni egy Aston Martinnal, Rolls Royce-szal vagy éppen egy Bentley-vel. A hotelek tehetősebb vendégei autójukat is magukkal hozzák, így számtalan luxus márkát láthatunk az utakon.


monte carlo 01Az 1866-ban épített város Monaco részét képezi, ami a világ egyik legkisebb országa, beékelődve Franciaország és a Földközi-tenger közé. Területe mindössze 2 négyzetkilométer, és 30 000-ren lakják, ezért ez a világ legsűrűbben lakott országa. Monacót 1215-ben alapították genovai kolóniaként, és 1297 óta ugyanaz a család uralkodik fölötte, a Grimaldi-ház. A monacói hercegek 1911-ig folytattak abszolút uralmat, a versailles-i szerződés keretein belül pedig Franciaország védnökség alá helyezte őket. Ezt egészítették ki 2002-ben úgy, hogyha kihal a monacói uralkodóház, akkor ugyanúgy önálló állam marad és nem egyesül Franciaországgal. Jelenleg II. Albert herceg uralkodik 2005 óta. Bár nem az EU tagja, szoros kapcsolatban áll vele, olyannyira, hogy eurót használnak az országban és a jegybank jogában áll eurót verni. Nizza és a Côte d'Azur - a Francia Riviéra legfőbb látnivalói

 Utazási Tipp  
    Franciaország Legjobb utazásai

Az aprócska ország világhírnevét Monte-Carlónak köszönheti. Annak a földnyelvnek, amin jelenleg a világ leghíresebb kaszinója magasodik, egy évszázada még csak neve sem volt. A neoklasszicista stílusban felhúzott épület Charles Garnier nevéhez kötődik, aki a párizsi Operaházat építette. A főépületet pár kisebb épület veszi körül, ezekben is játéktermek vannak, és május elsején kívül egész évben tárt kapukkal várják a vendégeket a kaszinók. A dresszkód egy egyszerű estélyi ruha, viszont vannak olyan részei a kaszinónak, ahol elég borsos belépti díjat kell fizetni. A városban rendezik meg a Forma-1 Monacói Nagydíjat, és egy élvonalban lévő focicsapattal is rendelkezik, a francia ligában, az AS Monaco FC-vel.

monte carlo 02


Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.