Hirdetés

Találd meg az igényeidnek megfelelő utasbiztosítást

EUB utasbiztosítás

Hirdetés

Tavaly 800 ezren utaztak Montenegróba nyaralás céljából, melyet a kiváló szálláshelyeknek, remek strandjainak és a hely vendégszeretetének köszönhet.


Budva:

Budvát Montenegró turisztikai fellegváraként tartják számon, a montenegrói partszakasz leglátogatottabb része – különösen nyáron. Ezt leginkább a hely vendégszeretetének és homokos strandjainak köszönheti. Népszerű strandjain kívül, a város egy kis területű, de történelmi emlékekben annál gazdagabb városközponttal rendelkezik.

 

A szinte erődszerűen fallal körülvett történelmi központ egy félszigeten fekszik, amely lenyúlik a kikötő mentén húzódó sétányig.

 

A hangulatos és keskeny kis utcácskákból, valamint kis terekből álló történelmi negyed olyan középkori emlékeket mondhat magáénak, mint a St. Ivan, a St. Bogorodica és a St. Sava templomok. A szintén a középkori időkben emelt Citadella közvetlen szomszédságában található az 1804-ben épített St. Trojica templom.


 Utazási Tipp  
    Utazás Montenegróba

A városrész a különböző mediterrán kultúrákból származó értékes emlékműivel mutatja be Budva városának folyamatos fejlődését. A 7. században épült St. Ivan templomot díszes festmények és ikonok ékesítik, melyeket velencei művészek készítettek a 15. és a 17. század között. Említést érdemel még a templom könyvtára is, ahol számos, a templommal kapcsolatos kötetet találunk.

 

St. Marija templomát bencés szerzetesek alapították 840-ben. St. Sava templomát a 14. században építették.Sveti Stefan

 

A Budva szomszédságában található település a Montenegrói Riviéra egyedisége: egy szigetre épült falu, melyet egy földhíd köt össze a szárazfölddel.

 

1960-ig többnyire halászok éltek Sveti Stefanban, majd ezt követően „hotelvárossá” alakították.

 

Vörös-homokos strandjai a „város” két szélén terülnek el, Montenegró legszebb strandjainak tartják, több mint 1 kilométer hosszúak, szállodák, kávézók és éttermek várják a pihenni, napfürdőzni vágyókat. Sveti Stefan három jó állapotban fennmaradt templommal büszkélkedik, ezek közül a St. Stefan a legrégibb és a sziget legmagasabb pontján található. Az egyhajós épületet a 15. századra építették fel. Aleksander Nevsky temploma a 19. században épült.


monnetengro kotor szoveg kozeKotor:


Egyike azoknak a lélegzetelállító tengerparti, hatalmas hegyekkel körülvett városoknak, amely a Kotori-öbölben, Európa legdélebbi fjordjában fekszik. 1700 méteres hegyek ölelésében, a Kotori-öböl legkeletibb pontján fekszik a képeslapra illő Kotor városa. Városközpontja a legépebben fennmaradt a Montenegró partján felsorakozó városok közül, ráadásul bőven akad itt a középkori időket felidéző műemlékekből is.

 

Fallal körülvett központja – hangulatos, keskeny utcáival és középkori hangulatot árasztó tereivel és kis templomaival – méltán került fel a Világörökség-listára.

 

Vallási emlékei közül a St. Tryphon katedrális érdemel említést, amely a 12. század körül épült. A városfal részét képezi a St. Ivan-erőd, amely átlagosan 260 méter magasan található az öböl felett. Bár a várba való feljutás kissé kimerítő, a kilátás a várból Kotorra és az öbölre garantáltan kárpótolja majd Önöket. A Lovcen Nemzeti Park 18 kilométer hosszú, szerpentines úton érhető el az öbölből, a táj pedig vadregényes. Napjainkban a turisták egyszerre három kapun keresztül érkezhetnek Kotorba, melyek közül a legjelentősebb a 16. századból származó Tengeri kapu, melyet masszív kőtömbök és –oszlopok vesznek körül. A kapu jobb oldalán a gótikus stílusban épült Krisztus és Mária Menybemenetele, míg a bal oldalon a St. Tryphon katedrális és a városközpont található.

 

A fő kapun kívül további két kapun át lehet belépni Kotorba:

 

az Északi- és a Déli-kapun, melyek közül az Északi a legkisebb és amelyet a törökök felett aratott 1539-es kotori diadal emlékére emeltek.

 

Petrovac:


Petrovac Budva megyében található és a Budva-i Riviéra részét képezi. Elsősorban a tengerparti turizmusáról híres, a város strand 600 méter hosszú

 

és az Adriai-partvidék egyik legszebb partszakaszaként tartják számon.

 

A város közelében két hangulatos kis sziget fekszik: a Katic és a Sveta Nedelja. Petrovac-ban a korszerű szállodáktól az egyszerű, de annál szebb apartmanokig az összes szálláshely-típus megtalálható. Hajókirándulásokat minden nap szerveznek a környéken, melyekkel el lehet jutni a távolabbi strandokra is. A fiatalabb korosztálynak, akik jobban szeretik a pörgős nyaralást, robogó bérlésére is van lehetőségük.

 


 Utazási Tipp  
    Utazás Montenegróba

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.