montenegró

 • Savudrija - egy titkos tipp az Isztrián közvetlenül a szlovén határ mellett

      A mindössze 250 lakosú Savudrija Isztria északnyugati részén található, mintegy 7 kilométerre Umagtól. A Szlovén határ mellett közvetlenül  Horvátország legnyugatibb pontjánál található. Itt található Horvátország legrégebbi most is működő  világítótornya is. A történelem során Savudrija jelentősebb szerepet játszott mint napjainkban.. A. rómaiak vagy  a velenceiek is stratégiai jelentőségű helynek tartották.

 • Körutazás Montenegróban – látnivalók és hasznos tippek

    Egy kis ország a Balkán szívében vadregényes tájakkal, hegyek és völgyek szédítő magasságaival és mélységeivel, a világ 2. legmélyebb kanyonjával, Európa egyik legszebb és legnagyobb tengeröblével, csodás nemzeti parkokkal és tengerparti, mediterrán óvárosokkal. Egy kis ország a Balkán szívében, ahol autentikus hangulat, őszinte vendégszeretet, isteni finom ételek és baráti árak várják a látogatókat. Egy kis ország a Balkán szívében, mely ízig-vérig balkáni, kalandos és helyenként kissé kaotikus, ahol talán nem alakul minden úgy, ahogy elterveztük, de garantáltan különleges kalandokban és felejthetetlen élményekben lesz részünk. Ez a fekete hegyek országa, vagyis Crna Gora. Ez Montenegró!

 • Élményekkel teli üdülés elérhető áron – ezt kínálja Kotor!

  Az i.e. 168 óta létező, az Adriai-tenger egyik legszebb öblének csücskében elterülő Kotor, vagy régebbi nevét Cattaro Montenegró egyik leglátogatottabb városa. A tenger és a környező 1000-1700 méteres magasságot elérő ormok ölelésében megbúvó mediterrán városka nemcsak háborítatlan, de pénztárcabarát nyaralást ígér az ideérkező turistáknak, hanem számos látnivalóval is kecsegtet.

 • Montenegró - bemutatjuk Crna Gorát a fekete hegyek országát !

  Az Adria népszerűsége hosszú ideje töretlen az utazók köréban. Horvátország mellett egyre többen keresik fel déli szomszédját a kis  Montenegrót is, melynek nevezetességeit egyszer legalább mindenkinek érdemes lenne felkeresni. A Montenegró szépségei iránt érdeklődöknek összeállítottuk a legfontosabb látnivalók listáját, ha valaki kedvet kap hozzá, bátran szervezze a következő nyaralását  Montenegróba, az biztos, hogy nem fogja megbánni !

 • Montenegró 6 legszebb látnivalója

  Fedezze fel Montenegrót, az Adria varázslatos gyöngyszemét!
 • Montenegró Nemzeti Parkjai - Durmitor, Lovnec és Biogradska Gora

  Montenegrónak nemcsak a tengerpartjai és tengerparti városai népszerűek, hanem az ország belsejében található nemzeti parkok, vadregényes hegyvidékek és tavak is említést érdemelnek.
 • Montenegró – az Adriai-tenger látnivalókban gazdag kis „ékszerdoboza”

  Tavaly 800 ezren utaztak Montenegróba nyaralás céljából, melyet a kiváló szálláshelyeknek, remek strandjainak és a hely vendégszeretetének köszönhet.