Ezt az utazást nem lesz könnyű elfelejteni! Hihetetlen, hogy milyen szép látnivalókkal és programokkal várja Tunézia vendégeit.

 

Tunézia egy kulturális és természeti szépségekben is bővelkedő gyönyörű mediterrán ország, amit még a nyári hőségben is nagyon sokan választanak kiváló ár-érték aránya miatt. Utazási szempontból a legkellemesebbek mondott április-június és az augusztus vége-októberi időszakokban érdemes Tunéziába repülni, mert a nap sugarai akkor nem annyira perzselőek és az árak is nagyon kedvezőek a főszezonon kívül. Ha nem csak heverészni szeretnénk a tengerparton, szánjunk rá néhány napot, és keressük fel a legfontosabb nevezetességeket!


tunezia megeri 01A legtöbben 7 vagy 14 éjszakára érkeznek az észak-afrikai országba Magyarországról. A finom homokos tengerparton épült kényelmes luxus szállókban pihenik ki a fáradalmaikat, és élvezik ki a messze földön híres konyha legjobb fogásait. Az érdeklődőknek összegyűjtöttük a legfontosabb kirándulóhelyek listáját.


 Utazási Tipp  
    Last minute, akciók Tunézia

Tunézia történelmi látnivalói:

 

Tunisz


A 700 ezres főváros legfontosabb látnivalója a VII. századi eredetű mednia, ahol az ezeregy éjszaka világa elevenedik meg. A térség legnagyobb piacán órákig lehet bolyongani és alkudozni a szebbnél szebb kelmékre, fűszerekre és parfümökre. A város és talán az ország legfontosabb látnivalója a híres Bardo Múzeum is Tuniszan található, melynek valósághű ókori mozaikjai és egyéb műkincsei rabul ejtik a látogatót.

 

tunezia megeri 04 tunisz


Sidi Bou Said


A tuniszi-öböl meseszép ékköve ez a fehér-kék színekben pompázó egykori halászfalu. Művészi szépségű kézműves kapui, bájos épületei csodás hangulatot árasztanak. Ha valaki tunéziai szuvenírt szeretne hazavinni, itt kedvére válogathat az autentikus tunéziai kézműves termékek között. A legszebb napnyugtakor felkeresni Sidi Bou Saidot, amikor a lemenő nap sugarai narancsszínűre festik az épületek fehér színű falait.

 

tunezia megeri 05 Sidi Bou Said


Karthago romjai


Az egykori büszke pun fővárosból mára csak romok maradtak. A legendákban leírtakkal szemben a várost a punok után a rómaiak nem földig rombolták, hanem átalakították a 3. pun háború után. Hagyatékukból villák, fürdők és színházi épületek romjai maradtak az utókornak, amiért sok turista keresi fel.

 

tunezia megeri 02


Bulla Regia


Ezt a sivatagban épült ókori várost a rómaiak építették és arról volt nevezetes, hogy kétszintes rendszerben épült házainak föld feletti részét télen, míg az azonos formában a föld alá épült szinteket a nyári időszakban használták.


 Utazási Tipp  
    Last minute, akciók Tunézia

Kairuan


Ezt a neves iszlám zarándokhelyet sokan a mekkai zarándoklat kiváltásaként látogatták meg, és meseszép mecsetjén kívül a helyi szőnyegkészítéséről lett ismert messzi vidékeken.

 

 

El Jem


A római időkben El Jem volt az egyik legfontosabb tunéziai település. A hely egykori rangját jól jelzi a napjainkig fennmaradt római amfiteátruma is, mely ma az UNESCO Világörökségi védelme alatt áll. Közelében római mozaikokat és emlékeket bemutató villa áll. Számos híres filmalkotást forgattak falai között ( Gladiátor, Ryan élete…) Érdekesség, hogy Sousse-ból akár egyórás vonatúttal önállóan is el lehet jutni El Jembe.

 

tunezia megeri 03 El Jem