Egy hatalmas hajó, rengeteg úti céllal, szolgáltatással és kilométerrel a háta mögött. A MSC Bellissima óceánjáró jelenleg az egyik legjobb hajó a világon, ami emberek utaztatással foglalkozik.


A hajó a Meraviglia osztályba tartozik, és egészen elképesztő méreteket tudhat magának, ugyanis a 171 tonna, 315 méter hosszú és 43 méter széles. Az összesen 19 emelet 4500 főt tud befogadni. Az emeletekkel kapcsolatban érdekesség, hogy sok más luxushajóval/szállodával ellentétben nem hagyták ki a 12 és a 14 között a 13-as számot, ami ugye a balszerencse száma a nyugati kultúrákban. (Ez a szokás elsősorban az amerikai befektetőkkel rendelkező iparágakban elterjedt)


msc bellissima

forrás: msccruises.comA hajót az MSC készítette két gyártóval, az egyik az olasz székhelyű Fincantieri hajógyár, míg a másik a Samsung által felvásárolt Harman. Utóbbi azért felelt, hogy létrejöhessen a világ első virtuális, hajókon megtalálható asszisztens, ami a ZOE névre hallgat. Az MSC vezérigazgatója csak úgy hivatkozott az eszközre, mint a cég legdrágább alkalmazottja, ugyanis a fejlesztési költségek óriásiak voltak. ZOE jelenleg hét nyelven képes 800 kérdésre értelmes választ adni, és ezt is tovább tervezik bővíteni. A rendszer egyik sajátossága, hogy saját magát is tudja tanítani.


 Utazási Tipp  
    Hajós utazások a világ minden országába

Az MSC most újítja fel a flottáját, így jelenleg szinte minden hajóján megtalálhatóak olyan kényelmi kiegészítők, mint a csúszdákkal teletűzdelt kalandpark, éjszakai klubok vagy a medencéből nézhető óriáskivetítő. Ezekhez jön a turistákat legjobban érdeklő ZOE, és két nagyszínpad, ahol Broadway darabokat adnak elő. A színpadok közül az egyik egyetlen társulatnak van fenntartva, akik rengeteg új műsorral várják a hajóra utazókat. A turisták kényelméért több világhírű séf, 20 bár és 12 étterem felel. Csak hogy egyet említsünk, Ramon Freixa, Michelin-csillagos séfnek is van külön bárja a hajón.

msc bellissima 02

forrás: msccruises.com


Az MSC (Mediterranean Shipping Compani) története is különleges, ugyanis a jelenlegi kevés független cég egyikeként tevékenykedik. A mindig is hajózással foglalkozó Aponte család 1970-ben alapította a céget, azzal a céllal, hogy betörjenek a világpiacra. Az MSC jelenleg több mint 500 hajót üzemeltet, 150 országban van 480 irodája és 60 ezer alkalmazottat foglalkoztat. A cég népszerűségével is előtérben maradt a család-imázs megtartása, és amikor bemutatták a Bellissimát, akkor is az egyik legelső céges, mára kicsit kopottas konténerhajó mellett tették azt, emlékeztetve mindenkit arra, hogy honnan indult a cég.