Autóval busszal és repülővel is olcsó Bulgáriában nyaralni. Homokos tengerpartok, színvonalas szolgáltatások és megfizethető árak várják a vendégeket.

 

Miért éppen Bulgária?

 

Már a hetvenes-nyolcvanas években is nagyon sok magyar vendég utazott Bulgáriába. Vendégszerető bolgár emberek, végtelenül hosszú és aranyszínű homokkal borított strandok, kristálytiszta víz várta akkoriban, és várja napjainkban is a magyar utazókat.

 

Az olcsó árak mellett a gyönyörű táj szépsége, a sokrétű balkáni konyha finom ízei és a barátságos klíma az amiért napjainkig töretlenül népszerű a bulgáriai nyaralás minden korosztály körében.

 

A tengerpart legnépszerűbb üdülőhelyei közül a legtöbben a Napospartot választják, de az

 

 

Aranyhomok, Obzor, Duni, Elenite és Albena

 

is nagyon népszerűek hosszú évek óta. A tengerparti városok közül Várnát, Neszebárt, Burgaszt és Szozopolt érdemes felkeresni. Az ország belsejében Burgasz, Szófia és a Rilai kolostor látnivalóit ajánljuk a leginkább, de sok szép egyéb látnivaló is van az országban.bulgaria iden megeri nyaralni


Hogyan juthatunk el Bulgáriába?


Budapestről 1180 kilométeres autózás után juthatunk el Szerbián át a legnépszerűbb Napospartra ami kb. 13-15 órát vesz igénybe. A nyári időszakban választhatjuk az

 

autóbuszos utazást is, ahol 6 vidéki útvonalon is felszállási lehetőségeket is biztosítanak.

 

A leggyorsabb és legegyszerűbb módja a közlekedésnek az, ha Budapestről vagy Debrecenből a Burgaszba közlekedő repülő járatokat választják az utazók. A menetidő repülővel kb.1 óra 20 percig tart és a foglaláskor érdemes reptéri parkolóról is előre gondoskodni.


 Utazási Tipp  
    Szálláskereső, Last Minute akciók Bulgáriában

Szálláshelyek:


A régi idők szocreál szállodáit és apartman házait lebontották, és az elmúlt 10-15 évben számos minden igényt kielégítő szálláshely épült fel a tengerpartokon. Sok az új és színvonalas apartman ház, valamint a **/***/**** szállodákból is bő választék áll rendelkezésre.

 

Érdemes alaposan megfontolni a döntésünket, hiszen kategórián belül is nagyok a különbségek.

 

Mire számítsunk ha Bulgáriába indulunk nyaralni?


A barátságos helyiek igen segítőkészek a vendégekkel. Általában szívesen fogadják a magyar vendégeket, vendégszeretőek, az idősebbek általában legfeljebb oroszul beszélnek. A fiatalabbaknál gyakoribb az angoltudás. Az üzleteik általában jól felszereltek, nagy a választék.

 

A bolti árak hasonlóak a magyarországiakhoz.

 

Az éttermi választékban sok a helyi specialitás. Finomak a hús- és halételeik, a salátájuk (sopszka) valamint a helyi borok és konyakfélék is. Az éttermi áraik enyhén alacsonyabbak a magyarországiakhoz képest.

 

 

Jó tanácsok Bulgáriába utazóknak:


1. Mindenképpen kössünk betegség-, baleset-, és poggyász biztosítást!
2. Jó az orvosi ellátás, de vigyünk magunkkal házi patikát!
3. Érdemes előre gondolni a napvédelemre ( öltözék + napvédőszerek )
4. A pénzváltásnál legyünk körültekintőek. Ügyeljünk az árfolyamkülönbségekre és csak annyit váltsunk át egyszerre, amire úgy gondoljuk, hogy szükségünk lesz. A bankkártya használata széles körben elterjedt.
5. Vigyázzunk az értékeinkre, és fokozottan figyeljünk az általános higiéniára is!
6. Mint ahogyan minden utazásnál érdemes, tanuljunk meg előre néhány bolgár kifejezést. A siker garantált!

 


 Utazási Tipp  
    Szálláskereső, Last Minute akciók Bulgáriában


Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.