Egy külföldi utazás sokszor jelentős költségekkel jár, így természetes, ha az utazók szeretnék ezeket minimalizálni. Gyakran úgy gondolják, hogy nem érheti őket váratlan vészhelyzet, ez a hiedelmük sajnos gyakran téves. Vészhelyzetbe kerülve utasbiztosítás nélkül, akár sokmillió forinttal is eladósodhat aki nem kötött utasbiztosítást.

   Az utasbiztosítás egy olyan dolog, amivel soha nem érdemes spórolni, mivel számtalan kellemetlenség esetén nyújt hathatós segítséget. Már néhány ezer forintot költve is elkerülhetjük azt a kockázatot magunkra és szeretteinkre nézve, hogy hosszú ékekre eladósodjunk egy váratlan betegség, baleset vagy egyéb károk esetén.  10 pontba szedve összegyűjtöttük, hogy miért nélkülözhetetlen a megkötése, és milyen előnyöket kínálnak a legjobb utasbiztosítási ajánlatok.

 • Baleseti- és betegellátás költségeinek megtérítése: Bár az Európai Egészségbiztosítási Kártya sok esetben fedezi az alapvető egészségügyi ellátás költségeit, egy utasbiztosítás sokkal szélesebb körű védelmet nyújt. Például segítséget jelent az idegen nyelvi ügyintézésben vagy olyan sportok közben történt sérülések ellátásánál, amelyek nem számítanak bele az alapellátásba egyes országokban.
 • Orvosi költségek: Ha valaki baleset, vírusfertőzés illetve egyéb betegség miatt kerül  kórházba külföldön, az utasbiztosítása segít fedezni az orvosi kezelése  költségeit.
 • Hazaszállítás: Ha egy utazó egészségügyi állapota annyira súlyossá válik,hogy kórházba illetve hazaszállításra lesz szüksége, az utasbiztosítása megtéríti a kórházba szállítás és még az esetlegesen szükséges mentőorvosi kíséret költségeit is. Bizonyos sportoknál, mint például a túrzás, a vitorlázás vagy búvárkodás közben még az eltűnt sérültek felkutatásának költségeit is fedezhetik, ha a tartózkodási helyük valamiért ismeretlenné válik.

   
 • Asszisztencia idegen nyelven: Óriási segítséget jelent a bajban, hogy a biztosítók ügyfélszolgálatai több nyelven is profi módon segítik a bajba jutott ügyfeleket a problémájuk elintézésében.
 • Poggyászkárok: Repülővel utazva különösen gyakori probléma, hogy a böröndöket összetörik,  elkallódnak, vagy eltulajdonítják az értékeket. Az utasbiztosítás segít anyagilag helyrehozni ezt a kellemetlen helyzetet, emellett jogi tanácsadással is szolgál ilyen esetekben.

 • Úti okmányok: Nagy probléma lehet a külföldön elveszett úti okmányok újbóli beszerzése, de ezek  költségeit is megtérítheti a biztosítás.    
 • Jogvédelem: Nem szívesen gondolunk rá, de a külföldi utazás során jogi vitákba is keveredhetünk. Egy más nyelven folytatott jogvita rizikófaktoros helyzetet teremthet. Az utasbiztosítások jogvédelmet is kínálnak, megtérítve a külföldön szabálysértés vagy gondatlan bűncselekmény miatt indult eljárások költségeit. 
 • Felelősségbiztosítás: Nemcsak az utazót érheti kár, hanem ő is okozhat komoly összegű károkat másoknak. Ha valamilyen balesetet okozunk figyelmetlenségből,  az utasbiztosításunk megtéríti a harmadik fél kártérítését az utasbiztosítási szerződésben meghatározott összegig.
 • Autós segítségnyújtás:  Sokan autóval utaznak külföldre és senki sem szeretné, hogy az idegen helyen autója lerobbanjon. Az  AutoSOS biztosítása meglepően jó áron nyújt támogatást az ilyen problémák esetén. Biztosítják az autó szervízbe szállítását, cserekocsit illetve szükség esetén 2 éjszakára szállást is biztosítanak a bajba jutott ügyfeleiknek.

 • Bankkártyás biztosítások:  Érdemes  tudni ezekről, hogy a bankkártyás utasbiztosítások általában csak  kisebb összegű és korlátozott kockázati körre terjednek ki. Sok olyan bankkártya van forgalomban, amelyhez  alacsony összegű és csak Európán belüli utazásra szóló biztosítá jár.

  A MABISZ szakemberei szerint felelőtlenséég megfelelő biztosítás nélkül elindulni, mivel már napi egy csésze kávé áráért is megköthető a megfelelő a védelem magyar nyelvű assistance szolgáltatással, olyan változatban ami megfelel a tervezett utazásnak.


  IDE kattintva pár kattintással egy helyen össze lehet hasonlítani a különböző

    biztosítók legjobb  utasbiztosítási  ajánlatait  

 


Találd meg a LEGJOBB árat!  TravelBay.hu