Sokan egész évben arra készülnek, hogy a homokos görög tengerparton töltsék el az év legboldogabb napjait. Chalkidiki erre minden szempontból jó döntésnek tűnik.

 

Thessalonikitől mindössze egyórányi autóútra található a zöld erdőkkel borított, türkizkék vizű festői szépségű félsziget.

 

Az Égei-tenger északnyugati részén található a Chalkidiki-félsziget, melyet formája miatt sokan hasonlítanak Posszeidon háromágú szigonyához is.


Chalkidiki szoveg kozottMiért válasszuk a Chalkidiki-félszigetet?

 

A kiváló ár-érték arányú szolgáltatásokon túl azért is érdemes ide ellátogatni, mert sokak szerint itt a legszebbek a hosszan elnyúló homokos strandok és rendkívül gazdag a kulturális és gasztronómiai kínálat is.

 

A félsziget két déli ágán Sithonián és Kassandrán végtelenül hosszú finom homokos strandok, egykori halászfalukból kifejlődött hangulatos üdülőhelyek várják a magyar utazókat.

 

Sokan jönnek ide autóval is, de a nyári szezonban Magyarország több városából is rendszeres buszjáratok is közlekednek. A buszos menetidő 18-20 órát vesz igénybe, de ez az út és határhelyzet miatt változhat. A repülővel érkezők Thesszalonikiből távolsági buszokkal, vagy taxival tudnak eljutni a félsziget üdülőhelyeire.


 Utazási Tipp  
    Chalkidiki szállások, olcsó utak, last minute


A félsziget 16 üdülő települése között lényeges különbségek lehetnek, ezért érdemes körültekintően választani és igény esetén szakember segítségét kérni.

 

Chalkidiki legnépszerűbb üdülőhelyei a következők: Sarti, Neos Marmaras, Kasszandra, Pefkohori, Nikkiti.

 

A nyaralókat a legtöbb helyen kényelmes 2-3-4*-os szálláshelyek és magyar nyelvű idegenvezetők fogadják, akiknél akár finom görög vacsorákat, és érdekes magyar nyelven bonyolított programokat lehet lefoglalni.


A legtöbb magyar nyaralóvendég a

 

Meteorákra vagy Thesszalonikire kíváncsi,

 

de népszerűek a hajóutak az Athos kolostorokhoz és a és a kirándulások a környező ókori vagy bizánci romokhoz vagy a Chalkidiki félsziget csodás strandjaihoz, illetve a Thesszaloniki külső részén található Csúszdaparkhoz szervezett kirándulások is.
Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.