Hirdetés

Találd meg az igényeidnek megfelelő utasbiztosítást

EUB utasbiztosítás

Hirdetés

Nincs is rosszabb annál, hogy a jól megérdemelt pihenésben az zavarja meg az embert, hogy hirtelen arra eszmél rá, hogy egy zsebtolvaj áldozata lett. De mit lehet tenni azért, hogy túljárjunk a turistákra pályázó zsebmetszők eszén?


Már a cikk elején fontos, hogy mindenki tisztában legyen vele, hogy a zsebtolvajok olyanok, mint a "bűvészek". Egy kártyatrükk és a másik ember kirámolása között nincs is akkora különbség, mint hinnénk. Az ember a kártyát figyeli, nem a bűvész kezét, ahogy ezt az előadó is szeretné. A profi zsebtolvajok is képesek úgy manipulálni minket, hogy észre se vesszük, hogy pont arra figyelünk, amit ők akarnak.


zsebtolvaj 01


A zsebmetszők csoportja két részre osztható: vannak a magányos rókák, akik általánosságban dörzsöltebbek és ügyesebbek, mint a szervezetten dolgozók. A csoportok általában fiatal, 10-16 év körüli gyerekekből állnak, akiknek büntethetősége bizonyos országokban szinte nem is lehetséges, ezért pedig nincs veszteni valójuk. Egy alapművelet abból áll, hogy az első eltereli a figyelmünket (hozzánk ér, elkezd beszélni hozzánk, nekünk jön), a második elemeli a pénztárcánkat, majd a harmadik kereket old vele.​
 Utazási Tipp  
    Utazzon biztonságban velünk

A figyelemelterelés részétől lesz az egész olyan, mint egy precízen kivitelezett mutatvány: az átlagember bele sem gondol abba, hogy a kedvesnek tűnő, szívességet kérő szemüveges srác valójában azon ügyködik, hogy a társaival kifossza. A hangsúly mindig azon van, hogy megállít valaki az utcán, aki határozott (vagy éppen a hatás kedvéért szomorú) hangon előad nekünk valamit, egy, sokszor megkérdőjelezhető közbiztonsági terület kellős közepén. Az is gyakori, amikor a nagy dekoltázsú dekoratív hölgy véletlenül elejti az apróját, és a készséges úriemberek a segítségére sietnek, miközben a hölgyemény társa megszabadítja őket értékeiktől.

zsebtolvaj 02


A szituációkat napestig lehetne sorolni. Sokan egy karra helyezett zakó vagy újság segítségével takarják le a lopott árut. Egy a lényeg (és ez lehet paranoiásan hangzik, de mindenképpen megfogadandó tanács): mindenkit egy egészséges kételkedéssel és gyanúval kell fogadnunk külföldön.Hol lehetnek zsebmetszők?

  • zsúfolt területeken
  • sok turista által látogatott helyeken
  • kétes közbiztonsággal rendelkező negyedekben


Mit tehetünk ellenük?

  • nem visszük magunkkal az összes pénzt (okmányból se kell minden, nehezen lehet pótolni, jó helyen lesznek a hotelben)
  • ne legyen pénztárca hátizsákban (a legjobb ha ruha alá rejtjük)
  • ékszereket mellőzzük
  • buliba csak pénzt és a legfontosabb okmányokat vigyük

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.