A  téli szállásadók visszajelzései alapján magas utasszámra számíthatnak szezonban a síturizmus résztvevői. A síutak árai összességében  10-20 %-al lettek magasabbak a gazdasági nehézségek következtében. A beszámolók szerint növekszik  a határhoz közelebbi, olcsóbb síterületekre irányuló foglalások száma. 

  Részben az elmúlt évek elhalasztott téli utazásainak is köszönhető,  hogy a téli sportok kedvelői  körében a növekvő költségek dacára is erős maradt a  külföldi sípályákra irányuló utazási szándék.  Igaz ugyan, hogy egyelőre sokan kivárnak még a rezsipánik miatt, de a koronavírus járvány előtti foglalási számoknak máris 70-80 százalékánál  tart a várható forgalom. A síbérletek árai is körülbelül 10 %-al emelkedtek, bár minden szereplőben nagy a bizonytalanság a várható energiaszámlákat illetően. 


koralpe szilveszter header


   A téli utazási tervekben határozottan  nagy szerepet játszik a meghosszabbított téli iskolai szünet, hiszen így a családok  akár december 20-tól  január első hetéig  is kalkulálhatnak egy hosszabb téli üdüléssel. A legtöbb külföldi utazás ára a tavaly télihez képest  körülbelül 15-20 százalékkal lett magasabb, amihez a külföldi infláció mellett nagy mértékben hozzájárult a forint gyenge árfolyama is az euróval szemben.


   A síoktatók elmondása szerint sokaknak  eléggé drága lesz egy téli út, de akik eddig is elutaztak a környező országokba síelni, azok nagyrészt  az idei szezonban is síelni fognak. Számítani lehet arra is, hogy a jóval olcsóbb kisebb sípályák lesznek  a magyarok favoritjai idén.


kubinska header0


   A kisebb és közelebbi sípályák választása  mellett további spórolási lehetőség az is, ha nem a főszezonban utaznak, szálloda helyett ikább az önellátást választják  és valószínűleg több lesz az 1-2 éjjel  rövidebb foglalás is a szálláshelyeken.  Az ismertebb osztrák, szlovák és szlovén síterepek mellett sokan felfigyelhetnek Szerbia vagy Bosznia síterepeirre is. 
krvavec1


Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.