Nőtincs, a Nógrád megyei község, ahol az erdő mellett alpaka farm épült   ahol megállt az idő.  Ahol az állatok családtagok. Ahol kicsik és nagyok biztonságban élvezhetik a seholszigeti kalandokat.

  Nőtincs nevének csengése felkeltette az érdeklődésem. Mikor megtudtam, hogy alpaka farmot rejt a térség, nem volt kérdés ide megyünk kirándulni. A szájhagyomány szerint az itt található dombon állt a nógrádi török basa vára, ahol háremet tartott. A magyar lányok a hajfonataikból kötelet fontak s így ereszkedtek le a kastélyból. Menekülésük közben a fonatokat hátrahagyták, ezért nevezték el a törökök a falut Nőtincsnek. Nagy izgalommal vártam, hogy elinduljunk az alpaka foglalkozásra. De mi is az az alpaka? Utazási Tipp  
    Szállásakciók, gyors foglalás, akár SZÉP kártyával is!


alpakáak 1


  Ez a faj egy dél-amerikai teveféle, melynek valószínűleg a legközelebbi rokona a vadon élő vikunya. Sokan összetévesztik az alpakát a lámával. Ha kipróbáljátok ezt a programot, bizton állíthatom, többé nem keveritek össze őket. A foglalkozás kiscsoportos keretek között történik, előre jelentkezés alapján. 3000 Ft / fő a díja, 45 percet vesz igénybe.
Alpaka sétaTöbb, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.