Bibione felkészülten várja a magyar nyaralókat, ahol kellemes környezetben, kedvező áron tudunk pihenni. Most 10 pontban összefoglaltuk, hogy miért érdemes itt nyaralni!


Az olasz Adria egyik legfelkapottabb üdülőhelye Bibione ahová minden nyáron szívesen látogatnak el a magyar nyaralók. A legkedveltebb olasz üdülőhely Budapesttől mért távolsága mindössze 644 kilométer és közúton Ausztrián vagy Szlovénián keresztül 8-9 óra alatt lehet elérni. Az osztrák és szlovén szakasz időszaki autópálya matricákkal oldható meg, míg az olasz autópálya szakasz használatáért 11,5 Eurót kell fizetni. Oda- és visszaútban több szép megállót is beiktatható az úti programba, bármelyik útvonalat is választjuk.


bibione strand 01

forrás: facebook.comBibione üdülőhellyé fejlesztését az 1960-as években kezdték el. Kiváló adottságú gyermekbarát homokos strandja mellett az itt talált termálvíz, és a tengerbe ömlő Tagliamento folyó édes vize is hozzá járulnak a rendkívüli üdülési és fürdő élményekhez. Régi épületet sehol sem látni, a városképet új építésű 5-6 emeletes szálloda és hotel épületek határozzák meg. A helyiek nagy hangsúlyt fektetnek a vendégek profi kiszolgálására. Szálláshelyeiket folyamatosan fejlesztik, környezetüket tisztán és karban tartják.


1. Szállásfoglalás:

Bibione kifejezetten gazdag szállásválasztékkal várja a magyar utazókat. A Bibione Pimeda részen várják a kempingezőket és a lakókocsival érkezőket, bungalókat is lehet foglalni, Bibione városi részén pedig apartman házakban és a legkülönfélébb szállodákban lehet szállást foglalni. A szálláshelyek jellemzően tiszták, és a házigazdák is kedvesek. Itt is érvényes, hogy minél közelebb van a tenger, annál magasabbak az árak.


 Utazási Tipp  
    Bibione szállásfoglalás olcsótól a luxusig

2. Strandolás:

Bibione híres aranyszínű homokos strandja a Spiaggia kb. 8 kilométer hosszúságú, 100-200 méter széles, viszonylag lassan mélyülő vize selymesen kellemes. Európa egyik legjobban karbantartott, kényelmes és kulturált fürdőhelyeként tartják számon. Több helyen is ingyenes játszóterek, édesvizű zuhanyzók és öltözőkabinok várják a fürdőzőket. A gyermekek és felnőttek napközbeni szórakoztatásáról szakképzett animátorok gondoskodnak ( gyermekprogramok, sport, zenés torna, kerékpártúrák…). Az éttermeken és büféken túl vízparti strandruha és fürdőruha árusok, vízi bicikli , szörf és ejtőernyős program is foglalható. A belépés ingyenes, de a napernyők és nyugágyak használatáért fizetni kell. Amennyiben nincs a szállás árában, A strandbelépőket extra kell rendelni és kifizetni. Népszerű szolgáltatásnak számít az ingyenes Bibione Beach WIFI.
bibione nyaralas 03
3. Parkolás

A legtöbb bibionei szálláshelyen a foglalással egy időben a gépkocsi parkolást is el lehet intézni. Mindenképpen érdemes rákérdezni a szállás lefoglalásakor, hogy a bibionei parkolás benne van-e az árban? Amennyiben nem, ezt önállóan kell intéznünk. A legtöbb szektorban óránként 1 Euróba vagy egész napra 8 Euróba kerül a parkolás.TIPP: Megéri idejében szállást foglalni, mert a jó árú szálláshelyek gyorsan betelnek. Augusztus első három hete az olaszok fő szabadság szezonja. Emiatt mindenhol sokan vannak és az árak is jóval magasabbak.4. Vásárlás, piac

Semmi baj, ha otthon hagytunk valamit! Bibionéban szinte minden kapható. A számtalan kisebb-nagyobb üzletben is megvehetjük a legfontosabb élelmiszereket, innivalókat és tisztálkodó szereket is. Ajándékboltokból sincs hiány. Számos termék ára hasonló, vagy még alacsonyabb is az otthon megszokottnál és persze külön témakört jelentenek a klasszikus olasz márkák. A bibionei piacot keddenként tartják a Luna parkhoz közeli Orsa Maggiore utcában. Különlegessége, hogy hangos helyi kofáktól vásárolhatjuk meg a helyi termékeket. Esténként az Europa Corsót lezárják a gépjárművek elől és kilométer hosszan sétálhat, vásárolhat, játszhat és szórakozhat a kedve szerint mindenki.


5. Nyaralás kutyával

Bibione jó választás mindazoknak, akik házi kedvenceikkel szeretnének nyaralni. Több kutyabarát szállodát és apartmant is lehet foglalni és a strand egy bizonyos szakaszát (Spiaggia di Pluto - Via Rieghel 1. szektor) is úgy alakították ki, hogy a napozóágyak melletti elkerített részen a négylábúak is megpihenhetnek, a világító torony melletti Faro di Bibione részen pedig szabadon szaladgálhatnak. BIBIONE a kutyák strandja - La Spiaggia di Pluto


bibione nyaralas 05
6. Éttermek, bárok

Bibione éttermei és bárjai kora reggeltől késő éjszakáig várják a vendégeket a legkülönfélébb fogásokkal. Áraik olasz viszonylatban barátinak mondhatók. Egy négytagú család étkezése italokkal 50-70 Euróba kerül. Egy gombóc fagylaltért 1-1,3 Eurót kérnek. Sok helyen szól a zene és mindenhol beszélnek idegen nyelven. A német és az angol nyelv használata elterjedt, de adódhatnak félreértések is.
 Utazási Tipp  
    Bibione szállásfoglalás olcsótól a luxusig

7. Szórakozás, programok, Sport:

Ha valakinek nem volna elég a strandolás Bibionéban, többféle egyéb programon is részt vehet: Van helyben egy nagyméretű Luna Park ahol a szokásos vidámparki élményekre számíthatunk. Számos kerékpáros és gyalogos túraútvonalat építettek ki, és a május elejétől októberig tartó turista szezonban nagyon sok zenei-, sport- és művészeti programot is szerveznek a nyaralók kedvért. 24 különféle sportágat lehet gyakorolni Bibione kiváló sportpályáin és a természetbe.


8. Tankolás:

Az olasz üzemanyagárak minimum 20%-al magasabbak mint máshol, így érdemes a határ átlépése előtt tankolni.


9. Termálfürdő:

Bibione központjához közel található a termálvízre alapozott kulturált wellness fürdő ahová gyerekkel is mehetünk.
bibione nyaralas 01
10. Kirándulások Bibionéből:

Minden bibionei nyaralás kiválóan kombinálható olyan kirándulásokkal, melyek segítségével felfedezhetjük magunknak Az olasz Adria part és a környék legfontosabb látnivalóit. ( Velence és szigetei, Trieszt, Grado, Caorle, San Dona, Portogruaro, Palmanova ), de akár egy Garda tavi kirándulás is belefér a Gardaland felkeresésével.