Köszönhetően a nagyon jó ár-érték aránynak és a tartós nyugalomnak, összességében jelentősen, 55%-al bővült tavaly a magyar utazók száma az Egyiptomi tengerpartokon.

 

Tavaly 50 ezren utaztak nyaralni Egyiptomba. A kedvező árak mellett a magas szintű luxus szállodák, a finom ételek és változatos programok várják a magyar utazókat. 2018-ra további nagyarányú növekedést várnak a szakemberek.


 Utazási Tipp  
    795 egyiptomi ajánlat egy helyen

Hogyan jutunk el Egyiptomba?

Budapestről Kairóba a hét több napján is közlekedik közvetlen járat, míg a tengerpartra szezonálisan. Korábban a téli időszakban is erős utasforgalom volt jellemző, de ez napjainkra a március-november időszakra tolódott át.

 

Az első chartergépek márciustól indulnak a Vörös tenger partjára: előbb Sharm el Sheikhre majd Hurghadára Budapestről, Debrecenből pedig a nyár elejétől.

 

Június végétől újabb járatok indulnak majd Budapestről Marsa Alamra is.


egyiptom szoveg kozottSzállás és programlehetőségek:


Az előszezoni foglalási adatok alapján sikeres nyaralási szezont várnak Egyiplomban 2018-ban is. A magyar utazók részére a tavalyi 650 helyett idén 850 ágyat kötöttek le az utazásszervezők, melynek nagy része a 4 és 5 csillagos luxusszálloda all inclusive ellátással. Ezekben a szállodákban a kényelmes szobák és medencék mellett, gyermek és felnőtt programok-, medencék-, sportprogramok végtelen sora és magyar nyelvű szervezett programok várják a magyar utazókat.

 

Az egyes üdülőhelyek és szálláshelyek között jelentősek a különbségek, ezért választás előtt érdemes szakemberek segítségét kérnünk a tákékozódáshoz.


Hasznos tudnivalók Egyiptomba utazóknak:

  • Az Egyiptomba utazáshoz a hazaérkezés napjától számított 6 hónapig érvényes útlevélre van szükség. Vízumot vagy az egyiptomi követségen, vagy érkezéskor a repülőtéren lehet váltani. Ára 12 EURO vagy 15 USD.
  • Nincs kötelező védőoltás, de aki tart a fertőzésektől, érdemes megkérdezni a háziorvosunkat, vagy a területileg illetékes oltóközpontot.
  • Vigyünk magunkkal házi patikát és napvédőszereket. A szokottnál is jobban figyeljünk a higiéniára. Ne igyunk a csapvízből, ne együnk utcai árusoknál.
  • A közbiztonság a szállodák és a főbb látnivalók körzetében megfelelő. A városokban és tömegben óvakodjunk a zsebtolvajoktól, különösen a kéregetőknek adakozó turistákat fenyegeti ez a veszély.
  • Helyi közlekedésre elsősorban a taxizást javasoljuk, 1 km kb. 10 EGP.

 Utazási Tipp  
    795 egyiptomi ajánlat egy helyen


Látnivalók Egyiptomban:

  • Kairóban és környékén: Tharir tér, Egyiptomi Múzeum, Citadella, Khán el Khalili bazár (itt az alkudozás kötelező!!), Heliopolis, Gízai piramisok,Barrage duzzasztógát…
  • Luxor: A fővárostól 700 km-re lévő Luxor három legfontosabb látnivalója magán a városon kívül a Karnaki templom, a Királyok völgye és a Luxori templom.
  • A Vörös-tenger partvidéke: hajókirándulások a korallszigetekhez, beduin falu látogatás, tevegelés, sportok és szórakozás minden mennyiségben.
  • Nílusi hajóutak: A legtöbb ilyen utat az Asszuán-Luxor útvonalon szervezik. Kényelmes és élménydús módja Egyiptom megismerésének. Útközben több helyen kiköt a hajó, így ismerhetőek meg a fontosabb látnivalók.Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.