Hasznos tippek és tanácsok Hurghadában nyaralóknak. A hurghadai fakultatív kiránduló programok leírása és árai.

 

Sokan döntenek úgy, hogy Egyiptomban pihenik ki a fáradalmaikat, és a Vörös-tenger parti nyaralásukat összekötik a hatalmas ország természeti és építészeti látnivalóinak megismerésével. A legtöbb utazó a Vörös-tenger partján lévő Hurghadába utazik Magyarországról, ahol széles választék áll az utasok rendelkezésére a különféle szállásokból és programlehetőségekből. Általánosságban a szálloda foglalásokról elmondható, hogy nem szabad a legolcsóbb lehetőséget választani, hisz kategórián belül és lokációban is nagyok az eltérések. A szállások közötti különbségek és a környék adottságai nem mindig látszanak jól a csábító fotókon, ezért érdemes utazási tanácsadók segítségét kérni, akik extra költségek nélkül szakszerűen segítenek a megfelelő szálláshely kiválasztásában és lefoglalásában.


egyiptom vorosNapjainkban az online foglalások lehetőségével extrémebb esetekben akár néhány órán belül is alakulhat úgy az életünk, hogy sikerül egy ellenállhatatlan árú egyiptomi utazást lefoglalni. Akár már napokon belül a repülőn ülve próbálunk eligazodni az információk özönében. ,hogy mit és mikor érdemes csinálni az általában egyhetes nyaralásunk idején?

 

Praktikus tanácsok Egyiptomba utazóknak:

 

  • az egyiptomi utazásokhoz vízumra van szükség, melyet Egyiptom budapesti követségén, vagy a kinti repülőtéren az utaztató cég segítségével lehet kiváltani. (Az útlevélnek a hazaérkezéstől még további min. 6 hónapra érvényesnek kell lennie!)
  • Mindenképpen kössünk megfelelő utazási biztosítást! ( a bankkártyák biztosítási fedezete általában nem megfelelő )
  • Egyiptom a baksisok országa, a bankkártya vagy utazási csekkek mellé feltétlenül vigyünk magunkkal készpénzt, közte kisebb címletű bankjegyeket. Sok helyen elvárják a baksist, előnyt jelenthet a szállodába érkezéskor is. Érdemesebb dollárt vinni, az eurót rosszabbul váltják. A helyi pénznem az egyiptomi font ( 1 Font(EGP) = kb. 15,6 Ft )
  • Oltási kötelezettség nincs, de javasolják a hepatitis A és B valamint a hastífusz elleni védőoltásokat, melyek további hosszú évekre védettséget biztosítanak
  • A szokásos higiéniai elővigyázatosság mellett vigyünk magunkkal házi patikát és napvédő szereket is. Hasmenés ellen a leghatásosabbak a kinti gyógyszerek pl. Antinal, amit a helyi gyógyszertárakban és szállodákban is be lehet szerezni.
  • Vigyázzunk a zsebtolvajokkal. Általában gyerekeket küldenek koldulni, ha valaki adakozóbb kedvű, hamarabb ellepik a kéregetők és könnyen pórul járhat.

 

A kirándulások tájékoztató árai és leírásai: ( a programok ára és lebonyolítása szervező cégenként eltérő lehet, az ár általában tartalmazza az étkezéseket és a belépőket is. )


 Utazási Tipp  
    Egyiptom, ultra last minute, 20-50%-al olcsóbban

Luxor – egész napos túra


A luxori kirándulások általában hajnali 3-4 kor indulnak el a szállodából és kb. 4-5 órányi buszozás után érik el a 250 km-re lévő Nílus parti Luxort. (Ezeken a kiránduláson több a látni és fotózni való, mint a Kairóba szervezett utakon, ha csak az egyiket választjuk, ezt érdemesebb befizetni) A luxori program során a csoportok általában felkeresik a Nílus partján lévő Nekropoliszt, a Királyok völgyét és a 3 Király sírt, Hatsepszut templomát és a karnaki valamint a luxori templomokat is, továbbá általában felkeresnek egy alabástrom és egy papirusz műhelyt is. A program alaphelyzetből 70-90 EUR-ba kerül, kb. 15 EUR pluszköltséggel megszervezik 1,5 napos verzióban is, ahol az estét egy nílusi hajón lehet tölteni és szerepel a programban egy hang és fényjáték is a karnaki templomnál.


luxor


Kairo – egész napos túra

 

A Kairoi kirándulások jóval megerőltetőbbek mint a Luxoriak. Általában kora hajnalban elindulnak a szállodából és Kairóba érkezve először az Egyiptomi Múzeumot keresik fel, melynek fő attrakciói a Tutanhamon leletek. Az ebédet és egy papirusz múzeum felkeresését a Gizai piramisok felkeresése követi, ahol először egy teraszról lehet fényképezni majd a piramisok között időzik a csoport. A program végén a szfinx felkeresése és egy parfüm manufaktúra felkeresése szerepel. A busz kb. 4 órakor indul vissza a tengerpartra. A program ára 70-90 EUR, kb.+ 30 EUR-ért megszervezik 2 napos változatban is. Az egynapos repülős kairói kirándulás ára kb. 260 EUR.

 

 

Sivatagi szafari túra


Ezeket a programokat általában a déli- délutáni órákban szervezik. A vendégeket először a sivatag szélén lévő fogadó központba viszik, ahol kb. negyedórás homok futózást vagy quadozást lehet kipróbálni. A program folytatása egy beduin falu meglátogatása, útközben a sivatagi naplementét is le lehet fotózni, természetesen az étkezések, egy beduin bolt és az esti tánc sem maradhat ki a programból. A program ára kb. 40-50 EUR.

 

 

Hajókirándulások

 

Az egyik legnépszerűbb hurghadai program a hajókirándulás. Többször szünetet tartanak, ahol a felszínen búvárkodva gyönyörködhetünk a Vörös-tenger korallszigeteinek meseszép színekben pompázó élővilágában. Útközben gyakran delfineket is lencsevégre lehet kapni, majd többnyire a Giftun paradicsomi szigetén, vagy a nyílt vízen lehet strandolni. A programok ára 25-40 EUR, függ a hajók típusától és a megtett távolságtól is. Hasonló összegért üveg fenekű hajókázáson és mini tengeralattjáró túrán is részt lehet venni.


 Utazási Tipp  
    Egyiptom, ultra last minute, foglaljon akár 20-50%-al olcsóbban

Búvárprogramok:


A Vörös-tenger színpompás élővilága rendkívül gazdag. Vízben nyüzsgő életformák ezreit lehet megcsodálni a Hurghada közeli korall zátonyok mentén. Az egyszerű felszíni búvárkodás kb.30 EUR-ba kerül, a páros merülés palackkal 50 EUR, képzett búvárok önállóan már 20 EUR-ért tudnak merülni.

 

  1. Egész napos horgásztúra: kb.40 EUR
  2. Hurghadai városnézés vásárlással: kb. 5 EUR
  3. Egész nap a Sindbad Aquaparkban: kb. 40 EUR
  4. Török fürdő - Cleopatra és Ceasar Program: kb. 40 EUR

 

voros tenger buvar